Денят на Земята – 22 април е международен ден за

...
Денят на Земята – 22 април е международен ден за
Коментари Харесай

Музеят „Земята и хората“ с изложба, посветена на Деня на Земята – 22 април

Денят на Земята – 22 април е интернационален ден за запазване на планетата. Основател на честването на Деня на Земята в Съединени американски щати и Канада е американският сенатор Гейлърд Нелсън през 1962 година

През 1990 година Международен предприемчив комитет с присъединяване и на България, стартира дейна работа за прерастване честването на този ден в международна самодейност за отбрана на природата. Взето е решение 22 април да се отбелязва годишно.

Денят на Земята 1990 година дава голям подтик на напъните на целия свят в отбрана на природата и проправя път за среща на високо ниво на Организация на обединените нации в Рио де Жанейро през 1992 година

Днес, над един милиард души в 192 страни вземат участие в разнородни начинания за Деня на Земята, което прави този ден извънредно важен и с най-широка гражданска поддръжка в целия свят.

Тема на Денят на Земята, 2018 година е: „ Край на замърсяването с пластмаси на планетата “.

Този проблем има опустошително влияние върху планетата – простира се от увреждане на морския живот до разрушаването на човешките гени. Денят на Земята, 2018 е фокусна точка на акция в международен мащаб за обучение и дейни дейности измежду обществото, държавните управления и бизнеса за определяне на задължения и създаване на световна рамка за понижаване, ръководство и попречване на замърсяването с пластмаси. Това са скъпи стъпки, които можем да предприемем, с цел да защитим нашата планета. Денят на Земята е денят, в който би трябвало да стартираме!

От 20 април 2018 година Нацонален музей „ Земята и хората “ открива постерна галерия, отдадена на Деня на Земята – 22 април! Изложбата е експонирана в зала „ Гигантски кристали “ и може да бъде забелязана от 10:00 до 18:00 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР