Денят на военния парашутист и 79-ата годишнина от паметната битка

...
Денят на военния парашутист и 79-ата годишнина от паметната битка
Коментари Харесай

На 18 октомври отбелязваме Деня на военния парашутист от Българската армия

Денят на военния парашутист и 79-ата годишнина от паметната борба на Парашутната тайфа на височината Стражин по традиция ще бъдат маркирани с военни ритуали на 18 и 19 октомври в гр. София и в гр. Пловдив.

В столицата министърът на защитата и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов ще вземат участие във военния обред с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на починалите парашутисти на площад „ Народно заседание “. Те ще отдадат респект в памет на бойците, починали при осъществяване на воинския си дълг. В ритуала, който ще стартира в 12.30 ч. на следващия ден, 18 октомври, ще вземат участие командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) генерал-майор Явор Матеев, военнослужещи от Специалните сили и ветерани парашутисти.

От 10.30 ч. същия ден в Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на починалите български парашутисти. Военнослужещи от СКСО ще отдадат воинска респект и ще поднесат венци и цветя.

На 19 октомври в гр. Пловдив честването на Деня на военния парашутист ще стартира в 10.30 ч. в региона на СКСО (ул. „ Радко Димитриев “ № 2) с награждаване на военнослужещи от Специалните сили. Те ще бъдат отличени със заповеди на министъра на защитата, началника на защитата и командира на СКСО за проявен професионализъм при осъществяване на дилемите. Негово Преосвещенство Знеполския свещеник Арсений ще отслужи признателен молебен във връзка храмовия празник на параклис „ Св.Йоан Рилски Чудотворец “ в региона на формированието. От 11.30 ч. военнослужещи от СКСО ще показват качества при осъществяване на профилирани ръкопашни техники и парашутни скокове.

Акредитираните представители на медиите, които желаят да участват на тържеството, ще бъдат допускани до 10.00 ч. на 19 октомври в региона на СКСО (ул. „ Радко Димитриев “ № 2), след показване на персонална и журналистическа карта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР