Денят на влюбените, отбелязван на 14 февруари, е ден, посветен

...
Денят на влюбените, отбелязван на 14 февруари, е ден, посветен
Коментари Харесай

Любовта по света: Как различните страни празнуват Свети Валентин

Денят на влюбените, отбелязван на 14 февруари, е ден, отдаден на любовта, романтиката и привързаността. Макар че същността на този ден остава една и съща в целия свят, методът, по който се отбелязва, доста се разграничава от страна на страна, отразявайки неповторими културни обичаи и традиции.

Съединени американски щати

В Съединените щати Свети Валентин е необятно публикуван празник, който се отбелязва с замяна на картички, цветя и шоколадови бонбони. Двойките показват любовта си посредством дарове, сантиментални вечери и специфични излети. Това е ден, в който се чества любовта във всичките ѝ форми.

Япония

Денят на влюбените в Япония има свои лични традиции. За японците това е най-вече ден, в който дамите показват своята обвързаност към мъжете, като им подаряват шоколадови бонбони. Разменят се два типа шоколадови бонбони: " giri-choco " или бонбони по обвързване, които се подаряват на другари и сътрудници мъже, и " honmei-choco " или бонбони за същинска обич, които се подаряват на сантиментални сътрудници. Тази традиция е надълбоко вкоренена в японската просвета и се чака с неспокойствие всяка година.

Южна Корея

В Южна Корея Денят на влюбените се чества по метод, сходен на този в Япония: на 14 февруари дамите обсипват мъжете с дарове и любов. След това, на 14 март, прочут като " Белия ден ", мъжете отвръщат на жеста, като дават дарове на дамите. Това празнуване в две елементи подсигурява, че и двата пола имат опция да изразят любовта и признателността си един към различен.

Индия

Денят на влюбените в Индия закупи известност през последните години, изключително измежду по-младото потомство. Двойките си разменят дарове, излизат на сантиментални вечери и прекарват пълноценно време дружно. В страна, богата на разнородни културни обичаи, Денят на влюбените се приема като празник на любовта и единството.

Франция

Франция е известна като най-романтичната страна на света. На празника на влюбените двойките си разменят дарове и картички, а доста от тях се отдават на сантиментални вечери в китни бистра или изискани заведения за хранене. Париж, градът на любовта, става още по-очарователен в Деня на влюбените, а емблематичните му забележителности служат за декор на безчет самопризнания в обич.

Филипините

Денят на влюбените във Филипините е празник на любовта, който се простира оттатък сантименталните връзки. Това е ден, в който приятелите и фамилията се събират, с цел да си разменят дарове, цветя и сърдечни послания. Много двойки избират да отбележат любовта си, като сключат брак или се венчаят на този специфичен ден. Интересно е, че през последните години страната също взе участие в празника, като спонсорира церемонии за подписване на цивилен брак на 14 февруари. Тази самодейност предизвиква любовта и приобщаването, като разрешава на двойките да узаконят уговорката си един към различен по важен метод.

Китай

В Китай Денят на влюбените, прочут още като " Фестивалът Циси " или " Китайският ден на влюбените ", се чества на седмия ден от седмия лунен месец. Това е ден, в който влюбените могат да изразят своята лоялност посредством дарове и сантиментални жестове. Традиционните действия включват отправяне на пожелания за обич и благополучие.

Виетнам

Денят на влюбените във Виетнам е комбинация от западни традиции и виетнамски обичаи. Един от неповторимите традиции, свързани с Деня на влюбените, е традицията да се пускат „ любовни птици “ на независимост.

Двойките постоянно пускат две птици като знак на любовта и отдадеността си един към различен. Смята се, че това деяние носи шанс и благополучие на връзката и е хубав метод двойките да се свържат с природата и един с различен.

Освен стартирането на любовни птици двойките могат да си разменят и алегорични дарове, като да вземем за пример фенери във формата на сърце или обичайни виетнамски ao dai (дълги рокли). Тези дарове имат сантиментална стойност и служат като осезаемо увещание за любовта и предаността.

Чехия

В Чехия Денят на влюбените е прочут като " Svátek zamilovaných " или " Ден на любовта ". Двойките си разменят дарове и картички, с цел да изразят своята обвързаност. Това е ден за празнуване на любовта и другарството, в който се акцентира смисъла на значимите връзки в живота ни.

В целия свят Денят на влюбените служи като увещание за силата на любовта да преодолява границите и да сплотява хора от разнообразни култури и среди. Независимо дали става въпрос за сантиментални жестове, сърдечни дарове или скъпи моменти, споделени с обичаните хора, Свети Валентин продължава да вдъхва наслада и обвързаност в сърцата на хората по целия свят.

Румъния

Трамвай на любовта се движи по улиците на Букурещ и радва жителите и гостите на румънската столица за Свети Валентин. Превозното средство с номер 46, което извършва курсове до основната жп гара на града (Gara de Nord), е боядисано в бомбонено розово, изрисувано е с червени сърца и има червен надпис " Като концепция... обичам те " (Ca idee… te iubesc).

Маршрутът на транспортното средство минава и около магазин, който е напълно отдаден на и въодушевен от празника на любовта. Всички продукти в него са с надпис " Обичам те ".

Целият град е цялостен със сърца и други характерни украшения за Свети Валентин. Витрините на множеството магазини и кафенета са украсени с плюшени играчки или са облепени със закачливи надписи, стикери, картички на британски език в духа на празника: " Ти си моят свят ", " Обичам те до луната и назад ", " Благодаря ти, че си в живота ми ", " Ще бъдеш ли моят Валентин ".

България

Денят на влюбените в България съответствува с обичайното честване на " Свети Трифон Зарезан " - ден, който е надълбоко затвърден в българската просвета и фолклор. Свети Трифон Зарезан е настойник на лозята и лозарите, което трансформира този ден в празник на любовта и виното. Двойките си разменят дарове и се отдават на сантиментални вечери, само че празникът надвишава сантименталните жестове.

Традиционните традиции за Трифон Зарезан включват подкастряне на лозите и осъществяване на ритуали за обезпечаване на богата годишна продукция.

Освен че чества любовта, Денят на влюбените в България е опция да се уважи богатото винарско завещание на страната. Любителите на виното вземат участие в дегустации и събития, като пробват най-хубавите виновност на страната и се любуват на насладата от гроздето. Това е ден, в който се подвига тост за любовта, другарството и плодородните блага на лозата, което го прави в действителност неповторим и запаметяващ се празник в България./Darik
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР