Денят на руския флота се празнува в Русия в последната

...
Денят на руския флота се празнува в Русия в последната
Коментари Харесай

Русия отбелязва 325-годишнината на военноморския флот в Русия

Денят на съветския флота се чества в Русия в последната неделя на юли въз основа на декрет на президента на Руската федерация от 31 май 2006 година " За определяне на професионални празници и паметни дни във въоръжените сили на Руската федерация. " През 2021 година той се пада на 25 юли.

Празникът Ден на флота в Съюз на съветските социалистически републики се отбелязва за първи път на 24 юли 1939 година въз основа на постановлението на Съвета на националните комисари на Съюз на съветските социалистически републики и Централния комитет на Всесъюзната комунистическа партия от 22 юни, 1939 година, с която е основана. През 1980 година с декрет на Президиума на Върховния съвет на Съюз на съветските социалистически републики датата на тържеството е отсрочена за последната неделя на юли.

На парада ще участват силите на всички флоти и флотилии. Освен това ще бъдат включени транспортни и специфични авиационни самолети, ветроходни кораби, както и лодки на граничната работа на ФСБ. Общо се възнамерява да преминат 54 кораба, в това число фрегати от Индия, Иран и Пакистан, над четири хиляди военнослужещи са ангажирани в събитието.

През последните години в чест на съветския флот на парада домакините ще бъдат Астрахан, Балтийск, Владивосток, Полярни, Севастопол, Североморск и военноморската база в пристанището Тартус (Сирийска арабска република) също получиха паради на кораби в чест на съветския флот.

През 2020 година церемониал, с изключение на в Санкт Петербург, се организираха в базите на съветския флот - Балтийск, Владивосток, Петропавловск-Камчатски, Каспийск, Североморск и Севастопол.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР