Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението

...
Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението
Коментари Харесай

Радев:Денят на Независимостта е още по-важен днес, когато се правят опити за подмяна на историята ни

Денят на Независимостта е незабравим урок за това, че единението и волята са пътят за реализиране на националните идеали и отбраната на българския интерес. Това написа президентът Румен Радев във Facebook във връзка Деня на независимостта. 

 

„ Той е още по-голям през днешния ден, когато се борим с голям брой рецесии, проблемите на обществото се заглушават, когато се вършат опити за замяна на историята ни, а държавността отстъпва пред непознати ползи и зависимости “, споделя президентът в обявата.  

 

Според президента оповестяването на самостоятелна страна на 22 септември преди 115 години във Велико Търново България е историческо събитие, резултат на умела дипломация, само че и на изрично публично и политическо единодушие в името на една цел – израстването и развиването ни като суверенна страна, равноправна в интернационалната общественост. 

 

„ От нас самите зависи освен личното ни пълноправие, само че и самочувствието ни на свободен и заслужен народ. Народ, за който независимостта, просперитета и развиването са висша полезност.

Честит празник! “, добавя президентът Румен Радев. 

 

Център на националните тържества, отдадени на 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България през днешния ден, ще бъде Велико Търново. Председателят на Народното събрание Росен Желязков и вицепрезидентът Илияна Йотова ще вземат участие в честванията. 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР