Денят на народните будители започна със скандал в Босилеград, Сърбия,

...
Денят на народните будители започна със скандал в Босилеград, Сърбия,
Коментари Харесай

Скандал по повод Деня на народните будители в Босилеград

Денят на националните будители стартира със скандал в Босилеград, Сърбия, съобщaва БГНЕС, цитирайки шефа на културния център „ Босилеград” Иван Николов.

„ Директорът на ОУ „ Георги Димитров” в Босилеград Методи Чипев провали програмата във връзка Деня на националните будители, която той беше предложил с съответна дата и час, като извънкласно просветително занятие за учениците”, споделя Николов.
Библиотеката в Босилеград се нуждае от български книги за възпитаници и деца Проблемът жителите сложиха по време на първото посещаване на омбудсмана ни Диана Ковачева, изнесена е приемна по план на Министерство на външните работи взаимно с посолството в Белград.
Според шефа на културния център, Чипев е декларирал, че в събитието ще вземат присъединяване 150 възпитаници от І до ІV клас. А по стратегия е трябвало да се прожектира българския детски филм „ Лили рибката”. За тази цел от българското посолство са обезпечили авторските права на кино лентата и са финансирали разноските, свързани с отоплението на залата и дарове за учениците.

„ Вторият секретар на българското посолството Юлиан Китипов особено дойде от Белград с кино лентата и подаръците, само че учениците останаха затворени в класните стаи, а шефът беше изчезнал”, показва Николов.
bTV Репортерите: Мътните води на Босилеград Българите от Западните околности се усещат предадени от две страни, до момента в който локалната власт се тормози повече да не изгони огромните вложители в минния бранш
На събитието е бил поканен и ръководителят на Националния съвет на българите в Сърбия Стефан Стойков, който също омаловажи празника с неприсъствието си.

„ Въпреки че саботирането на български културни мероприятия в Босилеград е дългогодишна и съвсем постоянна процедура, жителите на Босилеград бяха извънредно сюрпризирани от бруталното отношение освен към Деня на националните будители, само че и към формалните представители на българската страна и изключително към учениците”, споделя още шефът на културния център.

Според осведомени, културната стратегия е осуетена по заповед „ от горната страна “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР