“Денят на народните будители е празник, който ни напомня за

...
“Денят на народните будители е празник, който ни напомня за
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Днес първата ни мисия е нито едно дете да не бъде лишено от най-голямата ценност – образованието

“Денят на националните будители е празник, който ни припомня за духовния и просветителски обсег на една хилядолетна традиция на труд и твърдоглавие и ни прави още по-отговорни към бъдещето. В този ден би трябвало да си кажем, че както свободата, по този начин и знанието, науката, триумфът и възходът би трябвало да бъдат извоювани и извоювани от всяко последващо потомство още веднъж и още веднъж. И всяко потомство би трябвало да се погрижи, като приготви по най-хубавия метод своите деца, с цел да продължат по този нелек, само че правилен път към успеха”, съобщи в приветствен адрес министърът на образованието Красимир Вълчев.

“В това отношение най-важна е ролята на образованието и възпитанието. А те се градят на положителното взаимоотношение сред двете най-важни страни в този развой - учителите и родителите.

Всички, които през днешния ден приготвят бъдещите генерации посредством просвета, обучение, творчество, образование, са почитатели на българските будители. На тях се поставя и почитание, и схващане, и поддръжка, и удивление. За мен учителите са тихите герои в класната стая. Нека не си спомняме единствено в един ден от годината за тях, за отговорността и всеотдайността им и да им пожелаем да не престават да въодушевяват и да поддържат живо любознанието на младежите към знанието и науката.

Днес първата ни задача е нито едно дете да не бъде лишено от най-голямата полезност – образованието. Българското държавно управление и Министерството на образованието и науката поставят все по-големи старания за привличане на децата и учениците в просветителната система. За образуването на образовани, мислещи, осъзнати и изобретателни персони са нужни целенасочени старания, социална ангажираност и почитание към нашите учители и преподаватели. От образованието на нашите деца зависи развиването на България. Една от значимите стъпки, които подхващаме, е да осигурим издигането на преподавателския, изследователския и креативния труд.

Ние не знаем сигурно какви ще са специалностите на бъдещето, само че сме уверени, че единствено образованието подсигурява на идващите генерации сполучлива реализация и справяне с провокациите на софтуерното развиване.

Пожелавам на всички учители, радетели за култура и просвета, създатели и учени здраве и триумфи!”, споделя министър Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР