Денят на народните будители е ден, в който се покланяме

...
Денят на народните будители е ден, в който се покланяме
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Учителите са хората, които предават знанието и създават бъдещето на страната

Денят на националните будители е ден, в който се покланяме пред делото на тези родолюбци, които са пробуждали народа посредством словото, воювали са за вярата, за езика и свободата на България. Днес е и денят, в който се прекланяме пред актуалните будители.

Това споделя в поздравлението си за Деня на националните будители министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила. "Вие, учителите, сте хората, които предавате знанието и създавате бъдещето на страната. Задачата пред Вас постоянно е била и ще бъде нелека, тъй като по едно и също време съхранявате живо възприятието към историята и възпитавате идващите генерации да имат вяра в положителното, да се стремят да реализират триумфи, да бъдат идващите будители ", с тези думи се обръща министър Вълчев към българските учители.

"Вярвам, че Вашият професионализъм, опит и познания са нужни, с цел да се оправим, ние и децата ни, с провокациите в актуалния свят. Затова самоуверено мога да кажа, че всеки преподавател, всеки академични учител, академик или деятел на словото и изкуството е днешният национален будител ", показва в поздравлението си просветителният министър.

В него той отбелязва, че отговорността пред утрешния ден е както персонална - на всеки един от нас, по този начин и национална - на цялата българска нация. "Нека благодарим на всички национални будители за концепцията, която са ни завещали, че знанието е значима причина за едно по-добро бъдеще, за един по-добър свят ", с това обръщение приключва поздравлението на министър Красимир Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР