Денят на конституцията, 16 април, който е и професионален празник

...
Денят на конституцията, 16 април, който е и професионален празник
Коментари Харесай

Ученици се запознаха с работата на Административния съд във Видин

Денят на конституцията, 16 април, който е и професионален празник на юриста, е разгласен за "Ден на отворените порти " в Административен съд - Видин. Отбелязва се по този метод още от основаването на Административния съд, сподели ръководителят на съда Антония Генадиева. Според арбитър Нели Дончева, самодейността е наречена „ Ден на отворени порти “ единствено условно, тъй като активността на институцията постоянно е открита за хората.
„ Гражданите постоянно могат да дойдат, да се срещнат с организацията на работа, да участват на откритите правосъдни съвещания. Имат право да задават въпроси, да се интересуват по какъв начин се разпределят делата. Условно сме го създали, защото се дава по-голяма церемониалност, още повече, че през днешния ден е Ден на конституцията и е празник на всички адвокати. Искаме по малко по-тържествен и по-представителен метод да се означи този ден “, сподели Нели Дончева, арбитър от Апелативен съд - Видин.
Сред посетителите в Деня на отворените порти бяха единадесетокласници от учебно заведение „ Цар Симеон Велики “.
„ Хареса ми това, че обиколихме и разгледахме, и разбрахме по какъв начин тъкмо работи съдът. Слязохме там, където се събират делата. Видях, че едно дело може да докара до толкоз доста мемоари. Те са томове. Имаше седем тома за едно дело. Разбирам, че работата в профил може да наподобява лесна, само че в действителност е много сложна, тъй като не би трябвало да се позволяват неточности. Хареса ми това, че съдиите го обясниха по метод, по който ние да го разберем “, сподели единадесетокласничката Йоана Емилова.
От месец Административният съд във Видин е в ремонтирана неотдавна постройка на някогашна банка. През май следва формалното разкриване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР