Денят на храбростта и празник на Българската армия ще бъде

...
Денят на храбростта и празник на Българската армия ще бъде
Коментари Харесай

В МО уточняват как да отбележат Деня на Българската армия

Денят на храбростта и празник на Българската войска ще бъде маркиран на 6 май, както всяка година . Това оповестиха от Министерството на защитата във връзка изявления за възможен церемониал на 6 май в изискванията на изключително състояние.

Това ще бъде направено в сходство с епидемиологичната конюнктура в страната към тази дата, безапелационни са от ведомството на вицепремиера по сигурността и боен министър Красимир Каракачанов. От там оповестяват, че когато уточнят по какъв начин ще бъде маркиран празника, ще осведомят обществото .

Традиционното отбелязване на този празник в страната е с Д ен на отворените порти на поделенията и свободен вход на военните музеи .

Обикновено за 6 май се правят и рокадите в управлението на армията и се раздават покачванията в звание .

Припомняме, поради дълго забавяната промяна в армията в последните години имаше случаи, когато съвсем не бе показвана военна техника на обичайния Гергьовденски церемониал в София . Понякога поради неприятни метеорологични условия самолетите ни можеха да покажат високия професионализъм на българските военни водачи. На парада през 2019 година бе извадена съвсем цялата налична техника на армията ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР