Денят на Европа - 9 май, ще бъде отбелязан с

...
Денят на Европа - 9 май, ще бъде отбелязан с
Коментари Харесай

3D мапинг шоу отново в София за Деня на Европа

Денят на Европа - 9 май, ще бъде маркиран с най-голямото до момента 3D мапинг шоу в България, оповестяват от осведомителното бюро на Екологичен потенциал у нас.

Спектакълът ще ни опише за европейското културно завещание от позиция на днешния ден. Той ще бъде прожектиран на 9 май от 21.30 часа върху фасадата на Министерския съвет в София. Организатори са Бюрото за връзка на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, а публични сътрудници – Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и Столичната община. 

Прожекцията ще бъде за втора поредна година, след предходната, когато беше върху постройката на Националната художествена изложба. През 2018 година спектакълът се мести на ново, по-внушително място – постройката на Министерски съвет в София с прожекция под наслов „ Днешният ден “, която е отдадена на Европейската година на културното завещание. Също по този начин, ще отбележим първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Всички искащи да станат част от това само по рода си преживяване могат да участват на площад „ Независимост “. Достъпът е свободен.

Специалното събитие е създадено взаимно с българското студио mp-studio.eu, притежател на голям брой европейски награди за осветление на знакови здания в Европа и по света. За да могат всички искащи да станат част от празника, филмът ще бъде излъчен 4 пъти.

В седмиците преди идния европейски празник Бюрото на Екологичен потенциал в България провежда във Facebook и конкурс за фотография или рисунка #EU4CULTURE. Граждани от цялата страна демонстрираха европейското културно завещание през техния взор. Победителите към този момент са определени и техните изображения ще станат част от огромното 3D мапинг шоу, като ще бъдат прожектирани по време на паузите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР