Денят е събота, а датата - 3 юни 2023 година.

...
Денят е събота, а датата - 3 юни 2023 година.
Коментари Харесай

Матай дава 4% бонус “Победа и 100% класа на ЦСКА

Денят е събота, а датата - 3 юни 2023 година. Тогава Юрген Матай за финален път облече фланелката на ЦСКА в формален мач. Той изведе с капитанската лента " алените " в конфликта с ФК ЦСКА 1948, оказал се предопределен и за " лалето ", и за клуба. В 59-ата минута Матай получи тежка контузия и беше сменен, а в самия завършек на дуела Иван Турицов, който взе лентата от нидерландеца, пропусна дузпа и действително това коства купата на " алените ". Двубоят приключи 1:1, а от този момент Юрген не е играл за ЦСКА в формален мач.

Защитникът сподели в контролата с Бохемианс какъв брой доста е липсвал на тима. Той тотално промени визията на отбора, откакто за първи път от упоменатия към този момент предопределен 3 юни 2023 година излезе като титуляр за ЦСКА. Преди конфликта с чехите, " алените " играеха едва в контролите в Турция. Те изгубиха първите две инспекции от полския Корона, който се бори да не изпадне от локалния хайлайф, и иранския Трактор. По-лошото беше, че в тези два мача ЦСКА не приличаше на тим, който има искания за Купа и купа, както не стопират да повтарят от лагера на " алените ". Тимът беше муден в офанзива, вял в центъра и дезорганизпран в отбрана. Отборът на Нестор Ел Маестро записа победа в третата контрола - 2:0 против словашкия Тренчин, само че никога не убеди, че има прогрес в играта. Попаденията бяха плод на самостоятелни проблясъци, а не на отборни дейности. Отделно, словаците пропуснаха много голове през първата част.

Стигаме и до контролата с Бохемианс, в която ЦСКА сподели висока класа и пропусна да разбие с 5-6 гола чехите. С Юрген Матай тимът изглеждаше надалеч по-организиран във всички линии. Нидерландецът действаше брилянтно като диригент на отбраната, а оттова и сътрудникът му в центъра Браян Кордоба сподели постоянна игра, каквато кардинално не виждаме постоянно. Нямаше го и общоприетото в последно време на " Армията " изхвърляне на бековете, а Марселино Кареасо показва желязна тактическа дисциплинираност, когато зад него беше точно Матай. Тук е мястото да споменем, че колумбиецът, който е най-големият тичач при " алените ", съумя да запълни всички празни пространства в защитата на отбора и сподели ясно, че точно там е позицията му в " диаманта " на Ел Маестро. Това ясно демонстрира, че Амос Юга няма място в титулярния състав на ЦСКА. Време е Шефа, както го назовават на " Армията ", да си шефства на пейката. Там ще свърши по-добра работа. Ел Маестро би трябвало ясно да разбере, че Юга е прекомерно муден и муден за директния и бърз футбол, който треньорът се пробва да наложи. Безспорно африканецът има положителни качества, само че Кареасо е в пъти по-полезен за тима.

Да се върнем на Юрген Матай, който направи голяма смяна в ЦСКА и надалеч от отбраната. Той пусна няколко брилянтни дълги диагонални пасове, които бяха страховит бонус за мощните нападатели на отбора. След един от тях Дюкенс Назон удари страничния дирек от 100-процентова обстановка, а при различен - Фаетон вкара гол. " Червените " нямаха сходни кинжални офанзиви в отсъствието на Матай. Именно с такива дейности се печелят дерби мачовете, когато всичко се взема решение с едно гениално осъществяване или неточност.

Всъщност, сухите статистики демонстрират, че откогато Юрген е в ЦСКА, той е минавал през две тежки контузии. В негово неявяване " алените " са залисали 4% по-малко победи. Цифрата не наподобява изключително впечатляваща, само че истината е, че Юрген Матай дава 100% повече класа на ЦСКА и сигурно е най-важното ново попълнение за отбора в борбата за купата през сезона.
 Юрген Матай е следващият посетител в
Юрген Матай е следващият посетител в " Армейски следобяд "

Капитанът на ЦСКА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР