Денят е 19 май, 2011 година. След няколко дъждовни дни

...
Денят е 19 май, 2011 година. След няколко дъждовни дни
Коментари Харесай

Световното турне на „Желязната девица“ приключва у дома

Денят е 19 май, 2011 година. След няколко дъждовни дни овалната спортна писта в Индианаполис най-накрая стартира да изсъхва и 40 водачи се приготвят да започват 95-тото издание на Indy 500. Това влиятелно съревнование е едно от най-големите провокации в моторните надпревари в целия свят, на равнището на Гран При на Монако и 24-те часа на Льо Ман.

Часът е 12:25, малко след обяд. Симона де Силвестро стартира шестата обиколка в своя зелено-бял автомобил Dallara. Внезапно окачването се чупи, автомобилът се блъска в стената, изхвърча, прекатурва се отвън пистата и избухва в пламъци.

„ Това беше денят, в който американците ми дадоха този прелестен прякор “, майтапи се заводският водач на Porsche де Силвестро. „ Въпреки че претърпях изгаряния на двете ръце, се качих назад в автомобила на идващия ден и съумях да се класирам. Оттогава ме назовават Желязната девственица и стопираха да употребяват прякора Швейцарската мис. Това ми харесва. “

Симона де Силвестро е играч с величествен профил. Вече над 15 години 31-годишната швейцарка отстоява позицията си в доминираните от мъже моторни спортове. По пистите на света нейната открита и шеговита природа я е направила извънредно известна. А уменията й в моторните надпревари са й спечелили почитание.
simona_de_silvestro_1.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР