Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука,

...
Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука,
Коментари Харесай

Илка Зафирова: Трябва да обожаваме България, тя е нещо необикновено!

Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, актрисата Илка Зафирова влезе в ролята на Главния воин в " Нашият ден " по БНР.

Преди дни тя беше удостоена с медал " Св. св. Кирил и Методий " огърлие за изключително значими заслуги в региона на културата и изкуството. Отличията по традиция се връчват в навечерието на 24 май.Илка Зафирова е една от най-обичаните от публиката български актриси, която с ярките функции се трансформира в име емблема на българския спектакъл.

Носител е на голям брой награди, измежду които " Аскеер " за основна женска роля в " Свекърва " от Антон Страшимиров, премия ИКАР за изцяло творчество - 2016 година, премия " Златното перо " за извънреден принос към българската просвета и изкуство.

" Това е най-любимият и прекрасен празник! Честито на всички! Хора, обичайте се, обичайте България, тъй като тя е нещо неизмеримо! Трябва да я обожаваме! ", приканва актрисата в " Нашият ден ".

Пази загатна за…

" Пазарджишкият е най-любимият ми спектакъл, от тези, в които съм попадала. Там трупата беше изключителна. Самият град ни обичаше доста. В предишното театрите в по-малките градове мъчно се пълнеха, не знам по какъв начин е в този момент. Оскърбително е, когато си репетирал два месеца, да играеш пред салон с 10 души.

Друго е да имаш аудитория и да усещаш по какъв начин диша с теб, по какъв начин утвърждава или не харесва героя ти, това е напълно друго прекарване. "

" Миналата година напуснах театъра, тъй като разбрах, че би трябвало да влязат младежи, да му придадат дух. Не бях принудена да го върша, само че взех решение и напуснах ", споделя още тя.

Различни ли са младите в театъра?

" В момента се снимат доста филми и младите вземат участие там. Да снимаш кино е доста прелестно и им дава някакъв спомагателен принос към финансите и към живота, тъй като заплатите не са огромни ", показва Зафирова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР