Деня на българския лекар проф. д-р Генчо Начев говори за

...
Деня на българския лекар проф. д-р Генчо Начев говори за
Коментари Харесай

Проф. Начев: Обществото е длъжно на нас, лекарите

 Деня на българския доктор проф. доктор Генчо Начев приказва за опазването на здравната ни система и здравните експерти. Според него лекарският дълг е непрекъснат и са непотребни фойерверките, когато има някакъв мотив.

" Обществото е длъжно на българските лекари и на доста други специалности. Не би трябвало да забравяме, че не е тъй като лекарят се е клел, същинските лекари намират тази специалност като предопределение. Ние обичаме тази специалност ", съобщи шефът на болница " Света Екатерина ".

Проф. доктор Генчо Начев счита, че не сме подходили задоволително съществено към въпроса с опазването на лекарите. Основната гаранция е съблюдаване на разпоредбите при обличането и събличането на защитните дрехи. Ако не се съблюдават, рискът от заразяване е доста висок, посочи той.

" От 1 до 18 октомври броят на позитивните се е удвоил. Причината е, че не съблюдаваме разпоредбите, а в България те са извънредно безгрижни. Защо - тъй като няма конрол! В Италия и Испания, даже в този момент, когато върнаха кода в Барселона, с цел да излезеш от у дома пускаш SMS и казваш къде отиваш. Ако повторно се постанова да пуснеш SMS, обаждат ти се да кажат " в този момент не може ", изясни проф. доктор Начев пред.

По думите му в цяла Европа няма футболни почитатели по стадионите, само че у нас има и те се прегръщат и целуват.

" Привърженик съм на това да има надзор и тези доста безгрижни ограничения да се съблюдават ", настоя проф. доктор Начев, който също прекара коронавирусната зараза.

" За мен беше един катарзис. В тази тъга успяваш да направиш разбор по какъв начин си живял, по какъв начин ще живееш напред. Невинаги мощният имунитет е гаранция от заболяване. Има случаи, когато с доста висок имунитет се разболяват. Ремдесевирът несъмнено не е панацея, само че на мен ми оказа помощ ", показа шефът на болница " Света Екатерина ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР