ДЕНВЪР (AP) — Медицинските служители в САЩ преосмислят как се

...
ДЕНВЪР (AP) — Медицинските служители в САЩ преосмислят как се
Коментари Харесай

Присъдите на фелдшери за смъртта на Илайджа Макклейн стимулират промени за пациентите в полицейски арест

ДЕНВЪР (AP) — Медицинските чиновници в Съединени американски щати премислят по какъв начин се отнасят към хората в полицейски арест, откакто журито предишния декември постанови рядко решение: осъди двама парамедици от Колорадо за ролята им в гибелта на Илайджа Макклейн през 2019 година след свръхдоза мощен седатив.

Тъй като един от парамедиците е изправен пред присъда в петък на чуване, в което майката на Макклейн може да приказва за гибелта на сина си, казусът раздруса парамедиците в Съединени американски щати и вкара специалността им в острата борба за обществена правдивост, провокирана от убийството на Джордж Флойд през 2020 година от полицията в Минеаполис.

Макклейн, 23-годишен негър теляк, беше принудително арестуван от полицията в предградието на Денвър Аурора, до момента в който се прибираше у дома от разбъркан магазин. След като служителите на реда настояват, че Макклейн се съпротивлява, парамедиците му инжектират успокоителното кетамин. По пътя за болничното заведение той получи сърдечен арест и умря три дни по-късно.

Осъждането на парамедиците...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР