Дентална протеза, принадлежала на бившия британски министър-председател Уинстън Чърчил (1874-1965),

...
Дентална протеза, принадлежала на бившия британски министър-председател Уинстън Чърчил (1874-1965),
Коментари Харесай

Ще се бием по плажовете: За над 22 000 долара продадоха зъбни протези на Чърчил

Дентална протеза, принадлежала на някогашния английски министър-председател Уинстън Чърчил (1874-1965), бе продадена на търг за 22 700 $ . Това заяви телевизионният канал Sky News с позоваване на аукционната къща The Cotswold Auction Company, която организира търга на 6 февруари в град Челтнъм (Глостършир) в Западна Англия.

Става въпрос за изкуствената челюст, която политикът е употребявал при произнасянето на фамозната тирада " Ще се бием по плажовете " на 4 юни 1940 година Това е втората тирада на Чърчил в Камарата на общините на английския парламент след влизането на Англия във Втората международна война. Окончателната сума, дадена за лота, е повече от два пъти по-висока от първичната оценка.

Winston Churchill Wore False Teeth to Deliver Historic Wartime Speeches. Now, They're for Sale
— Donna Edwards (@edwardsdna)
Според канала някогашният водач на Консервативната партия през целия си живот е имал съществени проблеми със зъбите си, няколко от които е изгубил, когато е бил на възраст сред 20 и 30 години. вестник " Гардиън " прибавя, че Чърчил е имал общо четири протези. Той е отдавал такова значение на този аксесоар, че постоянно е носил със себе си аварийна преносима протеза , проектирана от зъболекаря Уилфред Фиш. Фалшивата челюст е разрешавала на някогашния министър-председател да заобикаля да шепне - нещо, от което е страдал от детството си.

Както е маркирано в описанието на партидата, " добре прилягащата протеза е служила като значима физиологична и психическа поддръжка " за някогашния министър-председател. " Тя му е разрешавала да приказва ефикасно, което е жизненоважно качество за всеки политик, изключително за този, чиито декламаторски умения са били решаващи за триумфа му ", гласи текстът.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР