Денонощие след взривовете до Карнобат следователи и сапьори влязоха в

...
Денонощие след взривовете до Карнобат следователи и сапьори влязоха в
Коментари Харесай

„То такова думкане беше“: Следователи и сапьори влязоха в опожарения оръжеен склад

Денонощие след гърмежите до Карнобат следователи и сапьори влязоха в цеха. Зоната за сигурност от 3 км падна, само че периметърът към селата е отцепен.  

Оказва се и че към момента се търси повода за миналогодишните гърмежи. Източник на bTV, осведомен с следствието по двата случая, изясни, че почеркът е еднакъв.

От 2011 година до момента всичко, което е обвързвано с подобен вид гърмежи, се замазва, сподели той

Боеприпасите се съхраняват в четири съществени здания. Миналата година се е запалила най- външната - до охранителите. Вратата на склада е разрушена и евентуално е хвърлена запалителна течност.

Снимка: bTV

При гърмежите от събота пожарът потегля в една от вътрешните здания. И в двата случая причинителят не е оставил следи, a по тази причина още първото следствие буксува.

Богдан Богданов посети ВМЗ-Сопот след гърмежите в Карнобат

Най-близо до местността " Погребите ", на чиято територия са складовете, е село Козаре. В една от крайните къщи Денка твърди, че вторични гърмежи е имало и тази нощ. Жената още претърпява кошмара от съботната вечер

Снимка: bTV

„ То такова думкане беше и аз крещя - войната пристигна тука. Цялото небе беше в огън “, уточни Денка Петкова.

Две денонощия след случая следствието се придвижи на терена на гърмежите. Четири екипа следователи правят огледи, замервания и проучване с дрон. Предстоят експертизи. Полицейски патрул управлява достъпа към зоната на гърмежите. 

Според оръжейния търговец няма връзка сред гърмежите и декларираното желание на държавното управление за още помощ за Украйна.

Пътят от оръжейните хранилища към селата остана затворен и локалните търсят  обиколни направления.

Снимка: bTV

Не е ясно какъв брой ще продължат огледите регионът ще бъде отцепен. В хода на следствието по случая към този момент са разпитани и очевидци.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР