Денков заяви, че в НС вилнее неофашистка партия, Костадинов смята,

...
Денков заяви, че в НС вилнее неофашистка партия, Костадинов смята,
Коментари Харесай

Напрежение между Министерския съвет и партия „Възраждане”

Денков съобщи, че „ в Народно събрание вилнее неофашистка партия ", Костадинов счита, че кабинетът е оповестил война на групировката му

Напрежение сред Министерския съвет и„ Възраждане ”. Премиерът Николай Денков застана против апелите за принуждение и посъветва партията да се върне към дейности, които подхождат на законите. Министерство на вътрешните работи ще бъде деликатно към опитите за „ въстания и напрежение ”, съобщи NOVA.

В дейностите на депутатите от „ Възраждане ” страната видя опасност за националния интерес и европейските полезности. За да покаже позицията си, министър председателят избра откъс на проф. Георги Фотев, който гласи: „ В българския парламент вилнее неофашистка партия. Тя шества и в националните медии ”.

Денков дефинира другите изявления в обществените мрежи на „ Възраждане ” като „ офанзиви ”, както и опита да се заглуши народния представител Явор Божанков.

„ Има и обществени постове на водача на партията, в това число с апели за потребление на принуждение, което се прояви и по улиците. Този вид дейности от страна на партия „ Възраждане ” започнаха преди, може би, две години. Смятаме за изцяло недопустимо този вид държание ”, безапелационен бе министър-председателят.

Последва реакция от партията. Лидерът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов застана пред медиите в Монтана.

„ Днес станахме очевидци на нещо невиждано, нещо, което се случва за първи път в най-новата история – българското държавно управление или това, което беше назначено от американския дипломат за българско държавно управление, разгласи война на една българска политическа партия. Според българския министър-председател Денков „ Възраждане ” е единствената съпротива в нашата страна. На процедура той легитимира нашата политическа организация като единствената, която се опълчва на опитите България да бъде вкарана във войната в Украйна ”, сподели Костадинов.

А държавната машина към този момент е задействана и ще следи за провокации.

„ Лично съм се разпоредил на шефовете на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи да бъдат изключително деликатни и да се намесват съответно тогава, когато има отявлени изяви за провокации към протести, въстания, напрежение и принуждение ”, сподели вътрешният министър Калин Стоянов.

А министър председателят моли и към другите институции и партии „ да изкажат ясно своето отношение ”, а към партия „ Възраждане ” – „ да се върнат към дейностите, които дават отговор на законите на страната ”.

„ Всеки комфортно не помни, че става въпрос за отговор не на едно, не на две, а на хиляди призовавания за кървава разпра, за принуждение, експанзия, война от хора, които го вършат от години насам. Един от българските евродепутати изрази във Фейсбук общественото си удовлетворение от това, че съгласно негови данни, с български снаряди и муниции са избити сред 20000 и 30000 „ орки ”, имайки поради руснаци ”, разяснява още Костадинов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР