Денков търси подкрепа за Шенген. Министър-председателят е в Берлин, където

...
Денков търси подкрепа за Шенген. Министър-председателят е в Берлин, където
Коментари Харесай

Денков търси подкрепа за Шенген

Денков търси поддръжка за Шенген. Министър-председателят е в Берлин, където беседва с федералния канцлер на Федерална република Германия Олаф Шолц. В рамките на срещата двамата ще разискаха тематики свързани с Шенген, Западните Балкани, войната в Украйна.

Днес Денков ще е в испанския град Гранада. Там ще взе участие в Третата среща на Европейската политическа общественост. Форумът ще събере дружно водачи от целия континент. Те ще обсъдят методите Европа да стане по-устойчива, просперираща и геостратегически значима.

В петък министър-председателят акад. Николай Денков ще взе участие в неофициалното съвещание на Европейския съвет. Лидерите от Европейски Съюз ще стартират полемики по отношение на целите за идващите години. Тези разисквания ще спомогнат за правенето на стратегическа програма- петгодишен проект за политиките, който да зададе общи политически насоки и инструкции за Европейски Съюз.

 

Радев приказва с президенти на разнообразни страни

В същото време президентът Румен Радев ще взе участие в срещата на върха на европейските президенти от групата „ Арайолуш “ в Порто.

Преди това в Мюнхен българският президент ще е почетен посетител на тържественото отбелязване на 50-годишнината от подписването на Европейската патентна спогодба

Президентът Румен Радев ще посети Мюнхен, Федерална Република Германия, за присъединяване в тържествено събитие, проведено от Европейското патентно ведомство. Повод е 50-годишнината от подписването на Европейската патентна спогодба. Държавният глава ще организира среща с Антонио Кампиньош – ръководител на Европейското патентно ведомство.

Двамата ще обсъдят вероятностите за следващо задълбочаване на партньорството в региона на интелектуалната благосъстоятелност. Целта е подсилване на свързаността сред науката, образованието, технологиите и нововъведенията в България.

Отбелязването на годишнината, в границите на което президентът ще насочи одобрение, ще се състои в централата на институцията в Мюнхен. Румен Радев е почетен посетител на форума по покана на Антонио Кампиньош.

След това Румен Радев ще взе участие по покана на своя португалски сътрудник президента Марсело Ребело де Соуза в 18-ата среща на върха на президентите от групата „ Арайолуш “. Тази година форумът организира в Порто, Португалия. Дискусиите в границите на формата ще са отдадени на провокациите пред Европейския съюз и бъдещото развиване на Общността.

Президентът Марсело Ребело де Соуза ще посрещне в Порто държавни глави от 14 държави-членки на Европейски Съюз. Тази година се означават 20 години от основаване на групата „ Арайолуш “, която носи името на португалския град, където през 2003 година се организира първата среща в сходен формат. В рамките на визитата си в Португалия президентът Румен Радев ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР