Денков отговори на въпрос на народния представител от Продължаваме промяната

...
Денков отговори на въпрос на народния представител от Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Денков: ЕС дава още €2 млрд. за мигрантския натиск, част от тях ще са за България

Денков отговори на въпрос на народния представител от " Продължаваме промяната -Демократична България " Даниел Лорер, който изиска да знае какви са резултатите от присъединяване на премиера във Европейския съвет, провел се през вчерашния ден в Брюксел, предава Българска телеграфна агенция.

" Основните тематики на Европейския съвет през вчерашния ден бяха свързани с актуализирането на бюджета, слагането на някои нови цели за финансиране, поддръжка за Украйна, поддръжка за битката с незаконната миграция. Нещо, което касае директно България ", посочи Денков.

" Отделно бяха разисквани и някои други проблеми, като конфликта сред Израел и Палестина, земеделските митинги и други ", добави той.

По думите на Денков поддръжката за страната ни за присъединението на еврозоната и Шенген е търсена в самостоятелни диалози с министър председателите на разнообразни страни.

" Специално аз търсих диалози с страните, които по принцип са доста консервативни, когато се търсят решения, свързани с уголемение на Европейски Съюз - това са северните страни, Нидерландия и Германия. Във всички тези диалози имаше схващане за напредъка на България и за това, че България би трябвало да бъде част от еврозоната, когато извърши критерия за инфлация, и Шенгенското пространство ", сподели още министър-председателят.

Денков акцентира, че тази позиция е декларирана и от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР