Денков от своя страна обясни, че няма План Б за

...
Денков от своя страна обясни, че няма План Б за
Коментари Харесай

Роберта Мецола: Няма причина да не приемем България в Шенген

Денков от своя страна изясни, че няма План Б за приемането ни

Темата Шенген и приемането на България в еврозоната бяха основни при взаимната конференция след двустранната среща на премиера Николай Денков и ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола в Страсбург.

Мецола изрази страдание за отсроченото приемане на София и Букурещ в Шенген през предходната година.

„ Ние заставаме изцяло зад вас. Няма причина да не сте част от това пространство, откакто се изпълнили всички условия от към този момент 11 години. Надявам се, че по време на испанското председателство ще бъдат положени всички старания. Друг значим въпрос за България е приемането в еврозоната и за мен няма подозрение, че еврозоната е най-хубавото и насърчваме напъните на вашето държавно управление в покриване на всички условия. За мен е ясно, че това е най-хубавото за бизнесмените, българите, както и за финансовата непоклатимост. Затова е значимо постигнатото ротационното ръководство в България, което дава вероятност за непоклатимост “, съобщи Мецола, която акцентира и благодарността на Европейски Съюз за поддръжката на България в помощта за Украйна.

Денков от своя страна удостовери ангжимента на страната ни и благодари за поддръжката за Шенген и еврозоната.

„ Нуждаем се от тази поддръжка, ще продължим напъните, тъй като е значимо за България. Имаме потребност от тази помощ, ще продължим да работим интензивно, тъй като е значимо за израстването на България като съвременна страна – с високотехнологична стопанска система, добре развити институции и всички други значими структури в една страна, които я вършат постоянна “, разясни министър-председателят.

Той беше безапелационен, че няма проект Б за приемането на България в Шенген.

„ Ние поставяме всички старания, с цел да се вземе решението през декември - членовете на кабинета, министрите. Много от услията остават невидими, тъй като са дипломатически. Надяваме се на позитивно решение на Съвета “, заключи той. 

Денков опредли гласуваният избор на съмнение като отклонение от главната цел, а точно извършване на програмата на кабинета и приемане на законодателството. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР