Денков каза, че няма пряко отношение към решението на ДАНС.

...
Денков каза, че няма пряко отношение към решението на ДАНС.
Коментари Харесай

Денков за експулсираните духовници: Когато се нарушава законодателството, има санкция

Денков сподели, че няма директно отношение към решението на ДАНС. “Когато някой прави непозволени дейности, които не дават отговор на българското законодателство, той би трябвало да бъде глобен ”, сподели още министър председателят.

Относно думите на президента Радев по-рано, че урокът от Деня на Независимостта е още по-голям през днешния ден, когато се борим с голям брой рецесии и когато се вършат опити за замяна на историята ни, а държавността отстъпва пред непознати ползи и зависимости се сменя националния ни интерес от страна на държавното управление, министър председателят сподели, че в последно време Радев приказва погрешни неща. “Когато приказва за изкривена история доста постоянно причините му се базират на изкривена история, а не на същинската история на България ”, счита акад. Денков.

Относно думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че се прави опит да се “сложи ръка върху службите ”, само че президентът няма да го разреши, министър председателят сподели, че ръководещите желаят службите да служат на България. “Това е, което от самото начало обясняваме. Самата полемика по отношение на службите се води в Народно събрание, аз не показвам някакво отношение, тъй като полемиката би трябвало да е мощно експертна.

 

Експерти има в Народно събрание, те не престават да разискват и когато е належащо ще вземат вярното решение ”, сподели още министър председателят Денков, след което изясни, че 20-те закона, които са сложили при договарянията с ГЕРБ за взаимно ръководство, службите не са били част от тях. Той отхвърли да разяснява дали отдръпването на военачалник Атанасов, съпредседателят на Демократична България, от комисията за надзор над службите бе преждевременно.

Относно думите на Борисов, че Движение за права и свободи на процедура е част от ръководещата коалиция Денков сподели, че няма нищо неприятно кабинета да получава поддръжка от партии, които следват програмата.

Премиерът съобщи, че при срещата му с хотелиерите и ресторантьорите се е стигнало до полемика по какъв начин да се изсветли бизнесът и всички да работят при едни и същи условия.
Акад. Николай Денков бе безапелационен, че кабинетът не приказва срещу институциите. “Ако наблюдавате тъй наречените престрелки сред нас и президентството ще видите, че те не идват от наша страна. Думите на президента, че кабинетът не е направил задоволително да убеди Австрия и Нидерландия да влезем в Шенген е образец за изявление, което няма никаква основа. Всеки ден ние имаме диалози, договаряния, които не ги разгласявам ”, разяснява министър председателят акад. Николай Денков. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР