Денизе Херман-Вик донесе първия златен медал за Германия на домашното

...
Денизе Херман-Вик донесе първия златен медал за Германия на домашното
Коментари Харесай

Херман-Вик зарадва феновете в Оберхоф с титла в спринта, Тодорова завърши 31-ва

Денизе Херман-Вик донесе първия златен орден за Германия на домашното Световно състезание по биатлон в Оберхоф, откакто победи в женския спринт на 7.5 километра.

Германката стигна до купата след една съвършена пукотевица и убийствено ски тичане, в което тя бе с 12.7 секунди по-бърза от Марте Олсбу Рьозеланд, която даде второ време по трасето. Норвежката обаче остана на 5.1 секунди от медалите, защото позволи една неточност в своята първа пукотевица.

Този пропуск на олимпийската шампионка в спринта от Пекин 2022 разреши на двете шведки Хана Йоберг и Лин Першон да се окичат надлежно със сребърния и бронзовия орден. Подобно на шампионката Херман-Вик двете представителки на „ трите корони “ смъкнаха всичките си 10 цели и приключиха на надлежно 2.2 и 26.2 секунди от германката.

От българките най-добре в днешния спринт се показа Милена Тодорова, която приключи на 31-ва позиция с пасив от 1:45.1 по отношение на победителката след две неточности в стрелбата от състояние прав. За нея това е второто най-хубаво класиране в спринт на Световно състезание след 27-та позиция от Антхолц-Антерселва 2020. На Олимпийските игри в Пекин преди години Тодорова финишира на 17-то място в спринтовата отдалеченост.

Другите две родни представителки Валентина Димитрова и Лора Христова не съумяха да се класират за неделното гонене на 10 километра, откакто заеха надлежно 67-ма и 78-ма позиция. Димитрова приключи надпреварата с по една наказателна обиколка в двете си стрелби до момента в който Христова бе безгрешна от лежащ, след което позволи два пропуща на прав.

Световното състезание по биатлон в Оберхоф продължава на следващия ден в 15:30 часа българско време с мъжкия спринт на 10 километра. Следващият старт за дамите ще бъде в неделя в 14:25 часа българско време, когато ще се организира преследването на 10 километра.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР