Дениз Коутс отново удари джакпота.Петдесет и тригодишната основателка и главен

...
Дениз Коутс отново удари джакпота.Петдесет и тригодишната основателка и главен
Коментари Харесай

Най-богатата англичанка получи възнаграждение от 648 млн. долара

Дениз Коутс още веднъж удари джакпота.

Петдесет и тригодишната основателка и основен изпълнителен шеф на Bet365 Group е прибрала 468.9 млн. брит. паунда под формата на трудово заплащане и дивиденти за финансовата година, завършила на 29 март 2020-а - съвсем с 50% повече от предходната година, демонстрира формалната декларация на английския онлайн
букмейкър. Заплатата й от 421.2 млн. паунда я прави един от най-добре платените шефове в света. Тя укрепва и статуса й на най-богатата англичанка и на член на " клуба на 500-е " човеци с най-големи персонални положения в показателя на милиардерите на организация " Блумбърг ". Коутс е спечелила над 1.5 милиарда щ. $ през последното десетилетие, по данни, събрани от екипа на " Блумбърг ".

Бизнесът на учредената преди двайсетина години Bet365 завоюва от растящата известност на спортните онлайн
залози. Базираната в Англия компания майка " Стоук-он-Трент " е получила доходи в размер на 2.8 милиарда паунда през финансовата година, завършила на 29 март 2020-а - с 8% по-малко в сравнение с през предходната фискална година, което се дължи на първичния удар на пандемията. Оперативната облага е паднала с повече от 50% - до 194.7 млн. паунда, което се дължи частично на над 65-процентното увеличение на заплатата на Коутс от предходните 276.6 млн. паунда. 

След като се дипломира в университета в Шефилд със компетентност иконометрия, Коутс се образова за счетоводител и поема счетоводството на дребна верига заложни пунктове, които има татко й. На 22-годишна възраст става ръководещ шеф на бизнеса онлайн. Редом с Bet365, Коутс и фамилията й имат също футболния клуб " Стоук сити " от град Стоук он Трент.. 

Коутс е единствената дама измежду 17-е британски милиардери в " богаташкия " индекс на " Блумбърг ". В него са и  създателят на " Върджин груп " - Ричард Брансън, къкто и Джо Люис - притежател на футболния клуб " Тотнъм Хотспър ". 

Коутс подари 10 млн. паунда за битката на Англия с COVID-19 през предходната година, а Bet365 е внесла 85 млн. паунда по сметките на фондацията й, чийто чисти активи към края на март 2019-а са били в размер на 337.8 млн. паунда.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР