Деница Венкова е биотехнолог със специализация в областта на ваксините,

...
Деница Венкова е биотехнолог със специализация в областта на ваксините,
Коментари Харесай

Деница Венкова: Външната красота е отражение на нашето здраве и вътрешна хармония и през бременността


Деница Венкова е биотехнолог със специализация в региона на имунизациите, антибиотиците и питателните добавки. Тя е един от лекторите на Форум бременност и детско здраве, който ще се организира на 31 март – 1 април. От нея постоянно можем да научим кои потребни субстанции и микроелементи са изключително нужни за организма на бременната жена и бъдещото дете.



- Г-жо Венкова, допустимо ли е дамата през бременността да резервира хубостта си? Бременността въпреки всичко е натоварващо организма положение... Какви са рекомендациите, които можете да дадете в тази тенденция?


Бременността е едно от най-прекрасните и вълнуващи преживявания за всяка дама. В този интервал настъпват доста промени в женския организъм. Много значимо е да разберем, че външната хубост е отражение на нашето здраве и вътрешна естетика. Ключът към запазването на хубостта и здравето на всяка бременна жена е спазването на пълностоен и разнороден хранителен режим, комбиниран с двигателна интензивност, здравословен сън и спомагателен банкет на витамини и минерали.



- Кои са витамините/минералите на хубостта, по принцип и за бременната жена? Как оказват помощ те на организма ни?


Витамините, минералите и микроелементите вземат участие във всички значими процеси в нашия организъм, а в хода на бременността потребностите се усилват.

Към грижата за външния тип на бъдещите майки директно отношение имат В-витаминът биотин и микроелементът цинк, които способстват за поддържане на естественото положение на косата и кожата. Витамин В6 подкрепя синтеза на цистеин. Тази аминокиселина е виновна за образуването на кератин, който взе участие в построяването на космите и ноктите. Пантотеновата киселина е значима за протичането на метаболизма и производството на сила, а фолиевата киселина и витамините В12 и D3 сa виновни за процеса на разделяне на клетките. Всички те са значими за по-бързото възобновяване и напредък. Витамин С е доста скъп антиоксидант, който защищава клетките от обкръжаващия ги оксидативен стрес. Той подкрепя образуването на колаген, значим за здравината и еластичността на кожата.



- А кое е най-същественото, което можем да създадем по отношение на набирането на потребни субстанции в тенденция здраве за бебето?


Най-същественото, което можем да създадем, е да осигурим подобаваща среда за развиването на всички органи и системи на бебето още в самото начало на бременността. Това може да се реализира посредством спазването на здравословен и разнороден хранителен режим, комбиниран с спомагателен банкет на витамини, минерали и микроелементи, защото в хода на бременността потребностите на организма от тях доста се усилват. А за задачата е значимо да си отговорим на въпроса: Кои са потребните субстанции за бебето?

Един от най-важните витамини за здравето на плода, е фолиевата киселина или наричана още витамин В9. Тя подкрепя естествения напредък и развиване на тъканите на плода и взе участие в процесите на клетъчно разделяне, които са в основата на вътреутробното развиване. Ето за какво е целесъобразно дамите в детеродна възраст, да одобряват фолиева киселина регулярно.

Недостигът й по време на бременност води до недостатъци на невралната тръба, от която се развиват гръбначният дирек и мозъкът на зародиша.

Свързани публикации.. Осъзнато раждане и рецесиите в детската възраст - във фокуса на Форум бременност и детско здраве на Puls.bg 0 Д-р Мария Юнакова: Комплекс от фактори ни разрешава да поставяме висококачествени грижи при бременност 0 Д-р Диана Аргирова: По-здравословно е бебето да дефинира единствено режима си 0

От огромно значение са и омега-3 мастните киселини. Те са незаменими, защото човешкото тяло се нуждае от тях, само че в това време не може да ги създава. Ролята им е да подкрепят естественото ембрионално развиване на очите, мозъка и сърцето както на плода, по този начин и на кърмачето. Приемът на минерали и микроелементи също има своето значение за здравето на бебето. Минералът магнезий взе участие в минерализацията на костите, способства за естественото положение на нервната система и е значим за положителното развиване на сърдечния мускул.

Микроелементът йод обуславя вярното фукциониране на щитовидната жлеза и взе участие в синтеза на нейните хормони. В композиция с някои В витамини контролират растежа, развиването и съзряването на нервната система. Друг значим микроелемент е желязото. То взе участие в синтеза на хемоглобин, нужен за образуването на червени кръвни телца и превоза на О2 в кръвта.

И дано в никакъв случай не забравяме, че грижата за здравето на майката е грижа за здравето на плода!

Заповядайте на Форум бременност и детско здраве. Вход – безвъзмезден. Към регистрация >>
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР