Деница Тонкева изпрати въпроси към главния прокурор на републиката Сотир

...
Деница Тонкева изпрати въпроси към главния прокурор на републиката Сотир
Коментари Харесай

Деница Тонкева пита Цацаров за убийството на баща си

Деница Тонкева изпрати въпроси към основния прокурор на републиката Сотир Цацаров. Дъщерята на убития ресторантьор Атанас Тонкев от село Виноградец писа на обвинител номер едно поради подозрения за потулване на случая. Писмото до Сотир Цацаров е изпратено дружно с подписка на 300 поданици от Виноградец и други обитаеми места от община Септември. Чрез нея хората непосредствено питат основния прокурор: Какво се случва с експертизата по убийството, осъществено с револвера на Лазар Влайков?

При стартирането на Влайков от домакински арест през ноември предходната година наблюдаващият прокурор от Окръжната прокуратура в Пловдив Светлозар Чераджийски даде уверения пред медиите, че най-късно през януари тази година делото ще влезе в правосъдна фаза, само че и досега това не се е случило, напомня Деница Тонкева в писмото си до Сотир Цацаров. Както " Пазарджишка Марица " писа, Атанас Тонкев бе несъзнателно погубен от 6-годишно дете, играещо си с револвера на Влайков. Но се работи и по версията, че е стрелял самият общинар, след което е измислена историята с детската игра с револвера, с цел да се отърве Влайков. Именно по тази причина дъщерята на Наско Тонкев желае от основния прокурор инспекция и проконтролиране на случая от най-високо равнище.

Жители на Виноградец пък останали потресени от държанието на Лазар Влайков като общински консултант в Общински съвет в Септември. Влайков председателстваше градския парламент до случая с убийството на Наско Тонкев, след което подаде оставка, само че остана като редови общински консултант. Твърди се, че и в тази си позиция той продължавал непрекъснато да показва надменност и възприятие за безотговорност. Това негово държание станало и подбуда за иницииране на подписката до основния прокурор, съпровождаща писмото на Деница Тонкева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР