Деница Сачева от ГЕРБ заяви, че социалистът Георги Свиленски е

...
Деница Сачева от ГЕРБ заяви, че социалистът Георги Свиленски е
Коментари Харесай

Свиленски бил спряган за министър. Той отрича

Деница Сачева от ГЕРБ съобщи, че социалистът Георги Свиленски е бил едно от обсъжданите имена за министри с първия мандат.

Пред публицисти в Народното събрание Сачева акцентира, че договарянията са били в напреднала фаза:

„ Обсъждани бяха, на разнообразни равнища и с разнообразни преговорни групи, имена за министри, в това число и на господин Свиленски. Разбира се, тези неща не бяха контрактувани, не споделям, че това е било дефинитивно решение, само че споделям, че в разнообразни стадии на договарянията е имало разнообразни имена, които бях подавани в преговорните екипи и бяха обсъждани за разнообразни ведомства и министерства. И договарянията бяха напреднали “.

Сачева уточни, че комисия, която да преценя за допустимостта на желани имунитети, би трябвало да бъде основана:

“Със сигурност би трябвало да има комисия, която да преглежда всеки един случай и да преценя дали има задоволително учредения. Разбира се, не би трябвало да се кара обществото да чака прекомерно дълго, тъй като е извънредно време да се постави завършек на тази сага и да стане ясно, че господин Борисов няма от какво да се тормози ”.

Заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски отрече да е бил спряган за районен министър по време на диалозите с ГЕРБ-СДС. Пред публицисти в Народното събрание Свиленски застана с част от преговорния екип, взел участие в диалозите с ГЕРБ и изрично съобщи:

“Никога Българска социалистическа партия не е говорила за министри! Никога не е говорила за министерства! Никога не е поставяла въпроса с имена. Още повече, най-малкото аз щях да знам, че съм номиниран за какъвто и да било министър. Интригите, които се пробва да вкарва Борисов се само, с цел да отклонят вниманието ви от искатния имунитет и от безпринципната коалиция на позора, която се сформираха с “Продължаваме смяната ” ”.

От Българска социалистическа партия още веднъж подчертаха, че ще гласоподават „ За “ свалянето на имунитетите, на който и да е депутат. Свиленски оспори лансираната концепция за основаване на специфична комисия за имунитети:

“Вижте в правилника на Народното събрание – когато не се даде непринудено имунитета, ръководителят на Народното събрание е задължен да внесе точката за разглеждане в Народното събрание. В правилника на никое място не написа за комисия. Тези измислици на Христо Иванов – че 6 месеца ще работи някаква комисия, си е отново тяхна индулгенция. Може да бъде решен въпросът тъкмо за 3 минути ”.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР