Деница Сачева изрази мнение по актуални политически теми у нас. Служебното

...
Деница Сачева изрази мнение по актуални политически теми у нас. Служебното
Коментари Харесай

Сачева, ГЕРБ: Млади хора влязоха в политиката, но това не ги прави политици

Деница Сачева изрази мнение по настоящи политически тематики у нас. 

" Служебното държавно управление има една съществена задача – да провежда почтени, самостоятелни и безпристрастни избори. От тази позиция, колкото по-неутрално е едно служебно държавно управление, толкоз по-положително може да бъде то ". Това мнение изрази в " Седмицата " на Дарик радио Деница Сачева от ГЕРБ.

Според нея друга значима задача, която би трябвало да си сложи едно положително служебно държавно управление, е да увеличи изборната интензивност. " Аз не чух сходна задача да беше сложена нито от президента, нито от сегашния министър председател ", уточни тя.

По думите й инстинктът към новото е това, което кара хората да гласоподават за новопоявилите се партии.

" Вече има и друга настройка – по-скоро да познаваш хората, за които гласуваш, да знаеш какво можеш да очакваш от тях. Тази мантра за нови хора в политиката малко се изчерпа. Мисля че колкото по-зрял е един човек, толкоз повече може да даде на обществото и толкоз по-малко би мислил за себе си, в този смисъл би бил по-полезен за другите ", коментира Деница Сачева.

Народното събрание е представителна извадка на българското общество, сподели още тя. Според нея политиците би трябвало освен да отразяват мнението на обществото, само че и да го направляват. Трябва и да умеят да слушат обществото и да схващат това, което то споделя.

" Аз не съм удовлетворена от това, което се случи в 47-ото Народно заседание. Имаше доста повече искания от страна на по-младите ни сътрудници, в сравнение с действителни резултати ", съобщи още Сачева.

Тя разяснява още, че всички представители на медиите смятат, че правото да подлагат на критика е извънредно тяхно право и изрично не одобряват да бъдат подложени на критика, даже когато е с право.

" Именно уклонът към отрицателното и безусловно да бъде отразен абсурдът е това, което отблъсква хората. Има един естествен боязън в медиите да отразяват позитивни вести, тъй като се тормозят, че могат да бъдат оповестени в пристрастност. Но това може да се случи и когато отразяват единствено отрицателни вести ", посочи Деница Сачева. 

Относно възможна коалиция с Движение за права и свободи, Сачева разяснява, че избиратеите на ГЕРБ трудно биха приели сходна коалиция.  " Що се отнася обаче до допустимо единодушие по външни политически цели, това се е случвало и до момента и България не е потърпевша ", разяснява тя.

За възможното връщане на доставките от " Газпром "  Деница Сачева заяви следното: " Ние към този момент сме изразили нашата безапелационна позиция - би трябвало да работим за 100% диверсификация ". 

Това че в политиката влязоха нови младежи, не ги прави политици, на мнение е още тя, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР