Денислава Глушкова започна с победа на сингъл участието си на

...
Денислава Глушкова започна с победа на сингъл участието си на
Коментари Харесай

Глушкова и Динев дебютираха на AО 2022, усетиха вкуса и на победата, и на загубата

Денислава Глушкова стартира с победа на сингъл присъединяване си на за девойки, а същото стори и Динко Динев при юношите, само че на двойки. В първия си ден на континента, родните тенисисти записаха по една победа и по една загуба в Мелбърн.
В среща от първия кръг българката се наложи с 6:3, 6:4 над №15 в схемата - Лаура Хиетаратна от Финландия. В идната фаза Глушкова ще играе против Амелие Смейканова от Чехия. В шампионата на двойки обаче, Глушкова и Аня Найяр от Австралия изгубиха трагично с 6:4,1:6, 6:10 от японките Киношита и Сайто.
Динко Динев пък се класира за втория кръг в шампионата по двойки. Динев и Игнасио Бусе от Перу се постановиха с 4-6, 6-4, 10-5 над представителите на домакините Деспожа и Ламачиниах. Българинът загуби в първия кръг на сингъл от №13 в схемата Озан Колак от Съединени американски щати.
* И за двамата ни спортисти това е дебют в шампионатите от Големия шлем!
Родните гении получиха този късмет в резултат на резултатите си и поддръжката от страна на Българската федерация по тенис.
Срещите на сингъл на родните тенисисти бяха изгледани онлайн от австралийската тенис легенда Пол Макнами, който през последните години е специфичен съветник към спортния отдел на федерацията по и наставник на някои от водещите български тенисисти.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР