Денис Сергеев, за който се твърди, че има отношение към

...
Денис Сергеев, за който се твърди, че има отношение към
Коментари Харесай

Журналистическо разследване с любопитни разкрития за един от отровителите на Скрипал

Денис Сергеев, за който се твърди, че има отношение към отравянето на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия, в интервала 2016-2018 година е посещавал Швейцария няколко пъти.

Това се показва в взаимно следствие на The Insider, Bеllingcat и група публицисти от швейцарската медийна група Tamedia, написа Блиц. 

Според данните, с които разполагат публицистите, за първи път Сергеев е дошъл в Цюрих през ноември 2016 година Целта на визитата му не е ясна.



За повторно се озовава в страната през октомври 2017 година По време на престоя си няколко пъти е пътувал от Женева до Лозана. Първият път е обикалял към държавните лаборатории, а втория е бил засечен към интернационалните спортни организации, Международната антидопингова организация и  Международния състезателен арбитраж. При третото си пътешестване Сергеев е посетил лекция на някогашния американски дипломат в Швейцария Сюзън Левин.

По време на третата и четвъртата си аудиенция в Швейцария мъжът се е срещнал с другите двама обвинени в отравянето на Скрипал – Александър Петров и Руслан Боширов. Журналистите допускат, че през ноември 2017 година те са провеждали интервенция в Женева. Не е изключено през декември същата година още веднъж да са се срещнали там.

За пети път хипотетичният чиновник на ГРУ се е върнал в страната през януари 2018 година, като два пъти е ходил до един от ски курортите.

Припомняме, че в средата на февруари английските медии оповестиха, че в отравянето на Сергей Скрипал и щерка му е забъркан трети човек с измислено име Сергей Федотов. По-късно проверяващата група Bellingcat заяви, че Федотов е ученик на Дипломатическата академия на Министерството на външните работи на Русия и почитан чиновник на ГРУ Денис Сергеев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР