Денис Кусперт - германски рапър, присъединил се през 2014 г.

...
Денис Кусперт - германски рапър, присъединил се през 2014 г.
Коментари Харесай

Въздушен удар погуби рапър от Ислямска държава

Денис Кусперт - немски рапър, включил се през 2014 година към "Ислямска страна " (ИД) и появявал се в пропагандни видеозаписи на терористичната формация - е бил погубен в Сирия тази седмица. Новината съобщи Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, който е основан в Лондон.

Кусперт е умрял в сряда в Източна Сирия при въздушен удар на ръководената от Съединени американски щати интернационална коалиция по бойци на ИД, сподели Рами Абдел Рахман, началник на основаната във Англия неправителствена мониторингова организация.

"Бил е погубен е дружно с още 14 членове на групировката при бомбардировка против регион на име Гаранидж на източния бряг на река Ефрат ", сподели Рахман.

 Близкото до терористичната формация интернет издание "Уафа " също съобщи, че Кусперт, чието джихадистко име е Абу Талха ал Алмани, е умрял. Информацията бе съпроводена от фотография, за която се твърди, че е на тялото на германеца.

Известен преди в Германия под театралното име Десо дог, Кусперт до момента нееднократно бе обявяван за погубен. Най-новото известие за гибелта му обаче е по-убедително от предходните заради детайлите и хипотетичната фотография с неговото тяло.

Смъртта на Кусперт към момента не е доказана от "Ислямска страна ".

Рапърът от германско-ганайски генезис е роден в тогава Западен Берлин през 1975 година Предполага се, че е приел исляма през 2010 година, след което през 2014 година се е включил към джихадистите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР