Ден №5 на Sofia Open 2022 ни предлага шест мача

...
Ден №5 на Sofia Open 2022 ни предлага шест мача
Коментари Харесай

Три мача от ден №5 на Sofia Open, които не бива да пропускате


Ден №5 на Sofia Open 2022 ни предлага шест мача на сингъл, които да оформят и участниците в четвъртфиналната фаза. На корта за първи път ще забележим двамата топ сложени Яник Синер и Пабло Кареньо Буста плюс още няколко страхотни дуела.

Ето кои са трите мача, които съгласно нас не трябва да пропускате:

Ян-Ленард Щруф – Юго Умбер (първи мач на Централния корт, от 12 часа)

Сблъсък сред двама квалификанти, който обаче не наподобява подобен. И Щруф, и Умбер са тенисисти, достигали до топ 30 на международната класация, които по разнообразни аргументи сега са отвън първите 100. Двамата записаха по три победи в шампионата досега, а постигане до четвъртфинал би им помогнало да се завърнат по-бързо измежду най-хубавите.

В София показват тенис на високо равнище и мачът посред им може да бъде много забавен. До момента германецът и французинът не са играли един против различен.

Лоренцо Сонего – Холгер Руне (втори мач на Централния корт)

Може би най-интригуващият конфликт във втори кръг опълчва петия в схемата Руне на първенеца от Метц Сонего. Италианецът е в серия от шест следващи победи без да загуби сет и датчанинът ще би трябвало да покаже най-хубавото, на което е кадърен, с цел да има шансове за победа.

В първи кръг той преодоля Тим ван Райтховен в два тайбрек сета, до момента в който Сонего се оправи с лекост с Бернабе Сапата Мирайес.

Двамата имат един мач между тях – в зала на хард в Метц през предходната година. В момента обаче италианецът е в изключителна форма, тъй че мъчно можем да определим Руне за любимец.

Яник Синер – Нуно Боргеш (четвърти мач на Централния корт, не преди 18 часа)

С голям интерес чакаме първия мач на Яник Синер при цялостен потенциал на трибуните на „ Арена Армеец “. Именно в София преди две години Синер завоюва първата си АТР купа, а през 2021-а повтори упражнението. Хеттрик от титли на Sofia Open наподобява изцяло реалистична цел, а за задачата е необходим и мощен старт.

Съперник на Синер ще бъде Нуно Боргеш, който през тази година проби в топ 100, а преди два дни в профил Мирза Башич, с цел да запише първи АТР триумф на шампионат отвън родината си Португалия.

Двамата не са играли между тях. Синер ще излезе на корта като безспорен любимец, само че Боргеш е кадърен да окаже опозиция по пътя към 10-ата поредна победа в София за една от младите суперзвезди на тениса.

Програма за деня:
„ Арена Армеец “, Центален корт, начало в 12:00 ч.
Ян-Ленард Щруф – Юго Умбер
Лоренцо Сонего – Холгер Руне
Марк-Андреа Хюслер – Пабло Кареньо Буста
Не преди 18:00 ч.
Яник Синер – Нуно Боргеш
Александър Вукич – Фернандо Вердаско

„ Арена Армеец “, Корт №1, начало в 12:00 ч.
Оскар Оте – Камил Майхжак
Не преди 13:30 ч.
Симоне Болели/Фабио Фонини – Александър Лазаров/Александър Донски
Фабиан Фалерт/Оскар Оте – Сабанов/Сабанов
Голубев/Недовесов – Нис/Желински
Милев/Нестеров – Матос/Вега Ернандес
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР