Ден за размисъл преди евроизборите в Италия. Според предварителните проучвания

...
Ден за размисъл преди евроизборите в Италия. Според предварителните проучвания
Коментари Харесай

В Италия очакват победа на евроскептиците на изборите за Европейски парламент

Ден за размисъл преди евроизборите в Италия. Според предварителните изследвания в страната, крайнодясната съуправляваща партия " Лига " на вицепремиера Матео Салвини ще завоюва изборите. Предизборната акция беше белязана с остри разногласия сред Салвини и другия вицепремиер в държавното управление Лиуджи ди Майо, който е водач на популисткото придвижване " Пет звезди ". Двете партии ръководят дружно в коалиция.

Специалният делегат на Българска национална телевизия в Рим Александър Марков споделя повече:

Италия е страната, която цяла Европа ще следи с интерес на следващия ден и вдруги ден, защото се чака вицепремиерът, антиемигрант и националпопулист Матео Салвини и неговата партия " Лига " да са огромният победител в изборите. „ Лига “, която ръководи в коалиция с популистите от „ Пет звезди “ на Луиджи ди Майо, се чака да изпрати 25 депутати в Екологичен потенциал от общо 73-ма, колкото е квотата на Италия. Втора се чака да бъде точно " Пет звезди ".

Четири от петте партии, които минават 4% преграда в Италия, са евроскептични партии като се изключи лявоцентристката " Демократическа партия " на Никола Дзингарети.

Очаква се 50% изборна интензивност - много по-малко от обичайните 65-73% за Италия. Кампанията за евроизборите беше доминирана от трите съществени тематики, които вълнуват италианците: тежка миграция, влошена стопанска система и безработица.
 Италианският вътрешен министър Салвини заплаши със съд спасителите на мигранти Италианският вътрешен министър Салвини заплаши със съд спасителите на мигранти
Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини съобщи през днешния ден, че събира доказателства, с цел да се подхващат правосъдни дейности срещ...

Вицепремиерът, вътрешен министър и водач на " Лига " Матео Салвини напълно господства в общественото пространство през последните 6 месеца. Той е индивидът, който затвори италианските пристанища за мигранти, упорства за повече бюджетна независимост от Брюксел и се чака да образува четвъртата по величина политическа група в Екологичен потенциал " Европейски алианс на нациите и народите " взаимно с други европейски националпопулистки и евроскептични сили като " Националният общ брой " на Марин льо Пен от Франция, холандската " Партия на свободата " на Герт Вилдерс, австрийската " Партия на свободата " и други.

Дали в действителност Италия - една от страните-основателки на Европейски Съюз, ще затвърди своя евроскептичен курс, по който пое още от миналогодишните парламентарни избори, извоювани от „ Лига “ и „ Пет звезди “, следва да забележим след часове.
 © БГНЕС
В Италия разкрити и шест секции за българите, които желаят да гласоподават тук: в градовете Рим, Милано, Понтедера, Тури, Фоджа и Кастелламаре ди Стобия. На европейските избори през 2014 година в Италия гласоподаваха 631 български жители.
Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР