Ден за извинения – така преминава изслушването на вицепремиера Калина

...
Ден за извинения – така преминава изслушването на вицепремиера Калина
Коментари Харесай

Ден за извинения: Константинова към украинците, а Ицо Хазарта - заради показан среден пръст в НС

Ден за извинения – по този начин минава чуването на вицепремиера Калина Константинова по отношение на решението на държавното управление за преустановяване на проекта за разселване на бежанци от Украйна. Първо, тя се извини за острите си думи при започване на седмицата и се обърна към " тези български и украински жители, които са се почувствали наранени ".

След това ръководителят на ГЕРБ изиска опрощение поради държанието на депутата от " Продължаваме промяната " Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, откакто той сподели междинен пръст в пленарната зала. Атанасова изиска той да бъде осъден с неодобрение.

„ Току що станахме очевидец на още една непоносимо грозна проява. Ваш сътрудник от вашата парламентарна група сподели извънредно непристоен жест към народните представители. Това е груба и просташка проява. Моля да уведомите господин Петров, че не се намираме в механа, в която той всекидневно се намира, с цел да пее, а сме в Народното събрание и това е неприемливо нито в пленарната зала, нито против герба и знамето на България и Европейски Съюз, нито на дата като 2 юни ", съобщи Атанасова.

От местата си в парламентарната зала депутатите от ГЕРБ подвигнаха листове с надпис " оставка " по време на чуването на Константинова. Тя на свои отговори: " бежанците, за които ГЕРБносеше отговорност, живяха години наред в центрове от този вид в надалеч по-лоши условия, тъй че отхвърлям тъкмо от вас да получавам уроци по човечност ".

Депутатът от „ Продължаваме промяната “ Димитър Гочев също осъди апелите на ГЕРБ и уточни, че до момента в който Държавната организация по бежанците е била ръководена от ГЕРБ институцията е имала изцяло разнообразни цели, от тези които е основана.

„ Винаги съм бил отвратен от метода, по който Държавната организация по бежанците, ръководена от ГЕРБ се отнасяше към хората, търсещи протекция в България ", сподели той.

Гочев дефинира настояването за оставка към Константинова като „ израз на едно ужасяващо двуличие “.

На този декор мина чуването на вицепремиера по ефикасното ръководство. Константинова сподели, че България се е " справила с предизвикателство, което в никакъв случай не е срещала " и нито за секунда не е разрешила и да се приближи до тежка филантропична рецесия и хора на улицата.

Пред Народното събрание тя изясни, че към днешна дата под 500 индивида се намират в буферните центрове и 3 хиляди са настанените в държавните бази, а над 12 хиляди украински бежанци се намират в хотелите, сочат предварителните данни.

„ Резултатите сочат, че през днешния ден задачата към този момент е изпълнена и невъзможното е направено “, сподели Константинова.

Вицепремиерът уточни, че над 4000 украинци към този момент работят у нас, а над 300 украински деца посещават учебно заведение.

Депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов сподели пред Народното събрание, че държавното управление си е разрешило да наруши осигурителните права на българските жители, като е позволило решението за пренастаняване на бежанци към санаториумите за рехабилитация и лекуване към Национален осигурителен институт. От своя страна, Константинова отговори, че няма нито един настанен емигрант в сходен санаториум.

Гледайте онлайн чуването:

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР