Ден трети на първото заседание на парламента в опит да

...
Ден трети на първото заседание на парламента в опит да
Коментари Харесай

Ден 3 на 48-ото Народно събрание – няма избран председател след четири неуспешни процедури

Ден трети на първото съвещание на Народното събрание в опит да бъде определен ръководител. Въпреки отстъпките на първите 2 политически сили ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната ” формула не беше открита и кандидатура не беше гласувана.

Партиите на няколко пъти се събираха на председателски препоръки, само че единственото реализирано на тях беше усмиряване на тона на диалозите. В течение на деня ГЕРБ-СДС отдръпна своя претендент Росен Желязков от конкуренцията, само че и това не реши рецесията.

„ Възраждане " също отдръпнаха номинацията на Петър Петров.

И през днешния ден съвещанието ще бъде водено от Вежди Рашидов като най-възрастния народен представител. Вчера той си направи отказ, откакто беше номиниран за ръководител на Народното събрание от ГЕРБ-СДС, в опитите да се откри консенсус. Рашидов изясни, че отдръпва номинацията си в името на разсъдъка и би бил благополучен, в случай че депутатите изберат ръководител на Народното събрание.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова сподели от парламентарната естрада, че партията ѝ още веднъж номинира Кристиан Вигенин. ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната ” взеха решение да не издигат други кандидатури за поста. От „ Възраждане ” предложиха Цвета Рангелова, а от Движение за права и свободи не престават да стоят зад кандидатурата на Йордан Цонев.

Така беше оповестена дълга отмора и през днешния ден в 10:00 часа разискването на претендентите продължава за трети календарен ден.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР