Ден след убийството на Алексей Петров допълнителна информация по разследването

...
Ден след убийството на Алексей Петров допълнителна информация по разследването
Коментари Харесай

Все още няма официални версии за покушението над Алексей Петров

Ден след убийството на Алексей Петров спомагателна информация по следствието на случая няма. Според криминалисти, разстрелът в столичния квартал „ Драгалевци “ е обвързван с последните знакови убийства.
Няма по какъв начин да не се означи връзката сред Къро, „ брат Галев “ и това ликвидиране. Да не приказваме, че обратно във времето тези персони са се познавали и са работили дружно.
Иван Савов - криминалист

Политически, Алексей Петров беше един от хората, които подкрепяха основаването на актуалното държавно управление. Но ми се коства, че това не е толкоз съществено като претекст. По-скоро претекстът би трябвало да се търси в бизнеса и в неговите връзки в „ подземния свят “, безапелационен беше Савов.

А след атаките на опозицията, че убийството ни отдалечава от приемането ни в Шенген, оттам увериха, че България няма да понесе тежки последствия, като отвод за присъединение.
Както знаете Комисията не може да разяснява обособени случаи. Работа на българските управляващи е да проведат следствие по случая. Това не трябва да се смесва с процеса по приемане в Шенген. Той има обособени ясни правила. Както знаете позицията на Европейска комисия е ясна отдавна – и България и Румъния са подготвени да станат пълноправни членове на шенгенското пространство.
Анита Хипер - представител на Европейска комисия

Неофициално проверяващите работят по версията, че зад разстрела на Петров стоят непознати наемници. За неговите близки шокът е голям. Новината за убийството заварила снаха му Надка, до момента в който седяла пред фамилния магазин. Разбрала за случилото се от съседка.
Събирахме се по празници, за последно го видяхме на рождения му ден, 23-ти април, тогава навърши 61 години.
Надка – снаха на Алексей Петров

При покушението пострада и 48 годишна жена, която остава в съществено положение в „ Пирогов “. Самоличността и към момента не е разкрита официално. 
Нощта е предходна умерено за пациентката. Интубирана е. За да бъде разпитана дамата, тя би трябвало да е в схващане и да бъде екстубирана. Тя е на апаратна вентилация и не може да приказва, в схващане е релативно. Бихме споделили, че сериозния миг е минал и няма заплаха за живота, само че положението ѝ тежко.
Валентин Димитров - шеф на Пирогов

По неофициална информация килърът е употребявал пушка с оптичен мерник. Засега проверяващите нито удостоверяват, нито отхвърлят тази информация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР