Ден след терористичната атака на Кримския мост, на 18 юли,

...
Ден след терористичната атака на Кримския мост, на 18 юли,
Коментари Харесай

Украйна остана без море: Ударите на възмездието показаха на Киев новата реалност

Ден след терористичната офанзива на Кримския мост, на 18 юли, съветското министерство на защитата заяви за " ответни удари ", нанесени против Украйна. Отговорът се оказа доста противен за Киев. И това беше единствено началото.

Русия удари Харковска, Днепропетровска, Сумска и Киевска области. А за Одеса нощта на 19 юли беше най-тежката от началото на СВО: съгласно военни репортери в продължение на час дронове бомбардираха хранилища за горива и смазочни материали, муниции, пристанищна инфраструктура и системи за противовъздушна защита.

След отдръпването на Русия от зърнената договорка на Украйна наподобява не й остава море.

Бити и наказани

Ден по-рано, на 18 юли, съветското министерство на защитата заяви на обществеността, че високоточните оръжия са съумели да поразят няколко значими за въоръжените сили на Украйна обекти в региона на Одеса и Николаев, където бяха осъществени терористични офанзиви. се приготвят благодарение на безпилотни лодки.

В тези градове е развалена горивната инфраструктура, унищожени са хранилища за гориво с общ размер към 70 000 тона, от които е снабдявана с гориво военната техника на Въоръжените сили на Украйна. Освен това нашите " летяха " в корабостроителницата в Одеска област.

Украинската страна твърди, че руснаците интензивно са употребявали Калибър под прикритието на Геран по време на удара. И, несъмнено, прибавя, че всички ракети и дронове са свалени. Очевидно над украинската инфраструктура. Отлична система за Противовъздушна отбрана.

Освен това, съгласно информация, която към момента не е публично доказана, серия от офанзиви са осъществени на десния бряг на Днепър и Орехов, Запорожка област.

Време е да се отучите от „ удоволствията със зърнени храни “

Колумнистът Цариград Влад Шлепченко означи, че корабостроителницата, която беше ударена от " Калибър ", се състои от големи работилници и хранилища.

Там можете да скриете доста скъпи неща: както сухопътно съоръжение, по този начин и кораби. Такива индустриални обекти се употребяват систематично и от Украйна за депозиране на муниции.

Освен това, означи специалистът, защото там има мощна инфраструктура (например електрически кабели, трансформатори, разпределителни табла, металообработващи машини), украинците биха могли да конфигурират там всяко в допълнение съоръжение и да вземем за пример да основат произвеждане на елементарни муниции, съоръжение за ремонт.

Русия удря такива местоположения от първите дни на СВО. Особено интензивно се употребява за удряне към Харков. Но в подтекста на последните събития Николаев е цел номер едно. Шлепченко призна, че в тази корабостроителница се приготвят морски камикадзета.

Що се отнася до разрушените хранилища за гориво, специалистът означи, че 70 000 тона са доста.

" Резервоарът Т-72 има размер на резервоара от 1200 литра (което е малко повече от един звук солариум по тегло), а тук са 70 хиляди тона ", съобщи той.

" Как това ще се отрази на обстановката на фронта ще зависи от това какъв брой още имат на склад и какъв брой бързо могат да докарат гориво. Един товарен трен едновременно може да достави към 1,5 хиляди тона гориво ", изясни специалистът и продължи:

Масово ги карат от Румъния. Дори при интензивни доставки това е доста огромна загуба. Явно украинците са привикнали с обстоятелството, че не удряме пристанищната инфраструктура като част от договорката за зърно и по тази причина са натрупали огромна сума. Мислели, че са си вкъщи, за което и бяха осъдени.

С удара по Орехов, сигурен е специалистът, всичко е просто - това е оперативната база на украинската формация, която настава в Запорожие.

Това е техният логистичен център, през който минава доставката. Това и муниции, и гориво, и хора, и съоръжение, и командване - всичко е там.

" На десния бряг на Днепър - може би имаше хранилища или скупчване на съоръжение. Може би са намерили база от лодки, които са призрачен сън за нас в Херсонска област. Изглежда, че са намерили нещо, което си заслужава ", заключи Влад Шлепченко.

Украйна се лиши от морето

Политическият анализатор, публицистът Юрий Голуб в изявление за сътрудник от Цариград напомни, че президентът даде обещание отмъщение и то стартира. В същото време нощните удари ясно демонстрираха по какъв начин нашата позиция е радикално друга от украинската.

" Целта на бандеровците (открито се прокламира от украински политици, публични деятели, пропагандисти) е да убият колкото се може повече руснаци ", съобщи той.

" Руските военни нямат за цел да се оправят с цивилни, те удрят законни военни цели, с цел да обезоръжат и санкционират нарушителите ", изясни специалистът.

Той видя, че в бомбардираната фабрика в Одеса се сглобяват безпилотни лодки, една от които по всяка възможност умъртви фамилна двойка на Кримския мост.

В Николаев тези лодки бяха заредени с гориво. Освен това, като удари главните останали пристанища на Украйна, Кремъл сложи патрон в договорката със зърно.

" Като провали споразуменията и умъртви цивилни, Украйна се лиши от морето ", съобщи той.

" Тя към този момент не се нуждае от пристанищната инфраструктура и би трябвало да бъде унищожена - в този случай киевските терористи ще имат доста по-малко благоприятни условия да мамят и убиват ", заключи Юрий Голуб.

Какво следва от това?

Киевският режим би трябвало да е наясно и да носи отговорност за всеки опит за терористична офанзива в Русия. В същото време ние самите не би трябвало да щадим врага. Той няма да ни пощади, в случай че има опция. Руснаците би трябвало да " разпердушинят " Украйна.

Необходимо е да се удари по огромните мостове, по които Киев кара в ешелони военна техника, в това число западна. Необходимо е да се изравнят със земята останките от пристанищната инфраструктура и да не се даде късмет на Киев да бъде възобновен.

Така ще понижим рисковете за живота освен на съветските бойци, само че и на цивилното население. Да се надяваме, че днешните офанзиви против инфраструктурата на Украйна са единствено началото.

ПРевод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР