Ден след стрелбата в Съединените щати малкото градче Ювалди в

...
Ден след стрелбата в Съединените щати малкото градче Ювалди в
Коментари Харесай

Нови разкрития за стрелеца, след убийствата в Тексас

Ден след стрелбата в Съединените щати дребното градче Ювалди в Тексас още не може да се съвземе от шока. Жертвите на стрелбата в локалното учебно заведение са 21. Властите се пробват да схванат какво е предиздвикало 18-годишния юноша да извърши закононарушението. Президентът Джо Байдън за следващ път прикани да се затегне режимът за носене на оръжие. Президентът на Съединени американски щати разгласи, че дружно със брачната половинка си ще замине за Тексас, с цел да се срещне със фамилиите на починалите.

За жителите на Ювалди, Тексас е мъчно да повярват, че нещастието в действителност се е случила. 19 деца от локалното начално учебно заведение, дружно с още двама преподаватели, по този начин и не дочакаха започващата след броени дни лятна почивка. Междувременно се появяват нови детайлности за 18-годишния нападател. Минути пред стрелбата той изпраща няколко смразяващи известия на 15-годишно момиче в Германия.

„ В първия пост той споделя: „ Ще гръмна баба ми “. Във втория прецизира „ Застрелях баба ми “. Третият пост, може би по-малко от 15 минути преди да дойде в учебното заведение, е бил: „ Ще изстрелвам в началното училище”, съобщи Грег Абъд - губернатор на Тексас.

Разследващите са открили, че от момента, в който нападателят влезнал в сблъскване със чиновник на кампуса пред учебното заведение, до момента в който бил убит от сътрудник на граничния патрул в класната стая, минали сред 40 и 60 минути на тежко тестване. Полицаи, щатски военни и родители обикаляли учебното заведение, чупейки прозорци, в опит да оказват помощ на децата да избягат.

„ Идеята, че 18-годишен може да влезе в магазин и да купи бойни оръжия, предопределени да убиват, е просто погрешна”, сподели Джо Байдън.

Трагедията още веднъж разпали публичния спор в Съединените щати за контрола върху продажбите на оръжие. „ Трябва да се запитаме по кое време, за Бога, ще създадем това, което би трябвало да се направи - в случай че не изцяло да спрем, най-малко фундаментално да променим мащабите на клането, което се случва в тази страна. За да кажа очевидното – погнусен и изтощен съм. Просто ми е писнало от това, което се случва”, разяснява Байдън.

Той разгласи, че дружно със брачната половинка си ще замине за Тексас, с цел да се срещне със фамилиите на починалите при стрелбата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР