Ден след смъртта на майка си кралица Елизабет, на 9

...
Ден след смъртта на майка си кралица Елизабет, на 9
Коментари Харесай

Смъртта на кралица Елизабет II и какво знаем за предстоящото й погребение

Ден след гибелта на майка си кралица Елизабет, на 9 септември 2022 година крал Чарлз III разгласи интервал на печал в кралския двор, който ще продължи седем дни след погребението на кралицата. Датата на погребението беше обявена преди ден - 19 септември.

Какво обаче ще се случи в дните, предшестващи погребението?

Днес ковчегът на кралицата беше пренесен от Балморал, където тя умря на 96-годишна възраст, в двореца Холиродхаус в Единбург, а по-късно в катедралата Сейнт Гилс, където поданиците й ще могат да се сбогуват с нея в Шотландия.
 Процесията потегли от Балморал по-рано през днешния ден
 

Процесията потегли от Балморал по-рано през днешния ден

След това ковчегът ще бъде превозен до Лондон и Уестминстър Хол, където в продължение на към четири дни преди погребението всеки искащ ще може да си вземе последно довиждане с Елизабет II.

От Военновъздушни сили ни припомнят, че през 2002 година на същото място над 200 хиляди индивида се сбогуваха с майката на Елизабет, известна като Кралицата-майка.
 Опашката за поклонение пред ковчега на Кралицата-майка
 

Опашката за поклонение пред ковчега на Кралицата-майка

От Бъкингамския замък се чака да разгласи датата на погребението на кралицата, което ще се състои в Уестминстърското абатство, единствено на метри от Уестминстър Хол. То е обвързвано с редица събития в живота й, като сватбата й с принц Филип през 1947 година и коронацията й през 1953 година

От Deadline разясняват, че с изключение на крал Чарлз III и членове на кралското семейство, в деня на погребението там се чакат държавните глави на доста страни, а новият министър-председател на Англия Лиз Тръс би трябвало да прочете слово.
 Кралицата със брачна половинка си
 

След церемонията в Уестминстърското абатство ковчегът на кралица Елизабет ще бъде пренесен в параклиса " Сейнт Джордж " в двореца Уиндзор, където тя ще бъде заровена до брачна половинка си. Принц Филип умря на 99-годишна възраст на 9 април предходната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР