Ден след решението на ОбС Пловдив Спортният диспансер да не

...
Ден след решението на ОбС Пловдив Спортният диспансер да не
Коментари Харесай

Самостоятелен ли да е Спортният диспансер?

Ден след решението на Общински съвет Пловдив Спортният диспансер да не се влива в ДКЦ V, кметът още веднъж го внася. Съветници обаче внасят предложение за опазване на медицинския център.

Предложение за разкриване на конкурсна процедура за възлагане ръководството на общинския „ Медицински център за рехабилитация и спортна медицина I – Пловдив “, по-известен като Спортния диспансер, внасят общинските съветници от Демократична България Пловдив, дружно с сътрудниците си в локалния парламент от „ Кауза България “, „ Съюз за Пловдив “, ЗС „ Александър Стамболийски “, Вътрешна македонска революционна организация и самостоятелния общ. консултант Слави Георгиев.
Предложението на съветниците е за решение на усложненията на медицинския център, без той да бъде заличаван, до момента в който съгласно кмета Здравко Димитров усложненията на диспансера ще се решат с неговото изтриване посредством вливане в ДКЦ V.
„ Проблемът със Спортния диспансер е явно управнически – има краткотрайно назначен шеф, който признава, че не може да оправи. Демократична България към този момент казахме в претекстовете си против вливането, че най-логичното, когато шефът не се оправя, е да го сменяем, а не да заличаваме сдружението. Затова изготвихме и внасяме дружно с сътрудници от други политически групи предложение за разкриване на процедура точно за избор на шеф на сдружението. А Община Пловдив внася наново предлагането си за „ вливане и закриване “, единствено ден откакто Общински съвет го отхвърли с 2 недостигащи гласа „ за “. Очевидно кметът Димитров е уверен, че е върнал от морето двата изчезнали гласа всред подкрепящите заличаването ГЕРБ и някогашното Българска социалистическа партия и предлагането ще се одобри. “, разяснява ръководителят на групата съветници на Демократична България в Общински съвет юрист Веселина Александрова.
„ Изумителен е фактът по какъв начин градската администрация изяснява, че няма претенденти за ръководството на Спортния диспансер, в случай че въобще не е провела конкурс, с цел да потърси. Сегашният шеф е назначен краткотрайно до провеждането на процедура по желание на нов. Договорът му скоро изтича, само че конкурс няма. “, изясни още съветничката от Демократична България. По думите й, вливането на едно профилирано здравно заведение в „ поликлиника “ няма да реши казуса. „ Това може да стане с избор на нов шеф, по тази причина дано се разгласи конкурс за мястото, а едвам при крах да се мисли за заличаване и изтриване от правния мир на едно сдружение за рехабилитация и спортна медицина, чиято активност може да носи извънредно огромни доходи на община Пловдив, стига да се ръководи добре. При скъсано копче на балтона, хвърляме целия балтон или сменяме единствено копчето? “, пита риторично Александрова. От Демократична България Пловдив акцентират още, че медицински центрове със същата активност има единствено три на брой в страната, а община Пловдив желае да го обезличи, като го вкара под шапката на една поликлиника. „ Това е неприемливо – казусът е и имиджов за Пловдив! Длъжни сме най-малко да опитаме да намерим добър шеф, а не с лека ръка да закриваме такава полезност. “, безапелационна е Александрова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР