Ден след назначаването единствено на жени в екипа за комуникации

...
Ден след назначаването единствено на жени в екипа за комуникации
Коментари Харесай

Nasdaq изхвърля компании с бели хетеросексуални мъже

Ден след назначението само на дами в екипа за връзки на Белия дом американската компания собственик на фондовата борса NASDAQ предлага извънредно условие към бордовете на шефовете на множеството листвани компании.

Nasdaq ще изисква в ръководството им да има минимум двама души, които не са бели мъже. Единият шеф би трябвало да се самоопределя като жена, другият - като представител на малцинство (т.е. негър, латиноамериканец, гей, лесбийка, бисексуален, трансджендър).

Nasdaq заяви предлагането си него през днешния ден и изясни това с желанието си за многообразие на върха в фирмите в Съединени американски щати.

Правилото към момента не е въведено. То първо би трябвало да бъде утвърдено от американската Комисия по търговия с скъпи бумаги и тържища, където към този момент е импортирано.

Новите правила ще изискват множеството регистрирани компании да ги спазят или обществено да обяснят за какво не могат да назначат жена и представител на малцинство в бордовете си.

Всички компании би трябвало да имат най-малко един шеф жена или представител на малцинство в границите на две години от въвеждането на условието. Чуждестранните и по-малките компании ще имат по-голяма независимост на избора - те ще могат да назначат две дами в бордовете си.

Около 1/4 от фирмите и сега дават отговор на оферти стандарт, написа Bloomberg.

Ако обещано сдружение не дава отговор на условията, акциите на компанията може да бъдат отстранени от борсата.

NASDAQ е фондова борса в Съединени американски щати, профилирана за акциите на високотехнологични компании – произвеждане на хардуер, програмен продукт и други Открита през 1971 година

Борсата е домът на съставния Индекс NASDAQ Composite, един от най-важните борсови показатели в света. NASDAQ Composite включва над 3000 акции и показва някои от най-големите международни софтуерни компании.

NASDAQ-100 е Индекс на 100-те най-големи нефинансови компании, листвани на борсата NASDAQ от необятен диапазон браншове, в това число технология, търговия на дребно, опазване на здравето, медии и биотехнология.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР