Ден след мащабна акция на ГДБОП, свързана със строителството на

...
Ден след мащабна акция на ГДБОП, свързана със строителството на
Коментари Харесай

Браншова камара Пътища скочи срещу действията на ГДБОП

Ден след огромна акция на ГДБОП, обвързвана със строителството на автомагистрала " Хемус ", по време на която по неофициална информация има 10 задържани, Управителният съвет на Българската браншова камара " Пътища " осъди дейностите на органите на реда. От службата са проверили офиси на компании, които са взели присъединяване в градежа на автомагистралата. Извършени са обиски на разнообразни места в страната.

Всички компании, членове на Българска браншова камара " Пътища "  изпълняват своите връзки с възложителите според подписаните контракти. Контрактите, свързани с построяването на автомагистрала " Хемус ", съблюдават всички правила и условия на българското законодателство. Това се показва в позиция на камарата. 

" Камарата няма да разреши нейни членове да бъдат възпрепятствани съзнателно да правят активността си. Ръководството й упорства политическите акции и опити за съсипване на стопански бранш с национално значение да бъдат прекъснати и всички ангажирани в строителните процеси на територията на страната да извършват качествено и в период договорите си ", написа в позицията. Отбелязва се и че през последните месеци участниците в митингите на пътните строители са били подложени на спомагателни инспекции от Национална агенция за приходите и Икономическа полиция.

Преди седмица МВР и Национална агенция за приходите направиха обиски и иззеха документи в държавната компания " Автомагистрали " и организация " Пътна инфраструктура ". Министерство на вътрешните работи инспектира автомагистрала " Хемус " с дрон, търсейки техниката и строителните материали за построяването на магистралата. Инспекцията започна от лотове 4 и 5, само че обхвана цялото трасе. Строителният министър Виолета Комитова съобщи, че от лот 4 до лот 9 няма издадени разрешителни за градеж. Не са почнали отчуждителни процедури по цялото трасе. Независимо от това към компаниите изпълнителки са преведени предплатено големи суми, като става дума за близо 200 млн. лв..

" В демократична страна репресирането на частния бизнес от страната и нейните структури е неприемливо. Фирмите членове на камарата постоянно са съдействали на държавните институции и органи и са предоставяли изчерпателна информация. През годините фирмите са потвърдили своята експертиза и преданост към ползите на обществото. Камарата ще отбрани ползите им по всички законоустановени способи ", се заключва в мнението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР