Ден след класирането на Лудогорец за третия предварителен кръг на

...
Ден след класирането на Лудогорец за третия предварителен кръг на
Коментари Харесай

"Левски" и "Ботев" се нуждаят от победи, за да продължат напред в Лига Европа

Ден след класирането на " Лудогорец " за третия прелиминарен кръг на Шампионската лига, " Левски " и " Ботев " (Пловдив) ще се опитат също да продължат напред. Двата отбора имат комплицирана задача в срещите реванш от Лига Европа.

" Левски " приема " Хайдук " (Сплит) с пасив от 0:1 след първия дуел и пред празен стадион " Георги Аспарухов ". Само победа ще класира " сините " напред. Те не са достигали до този стадий от шампионата от 7 години, когато за последно влязоха и в групите.

" Ботев " направи 1:1 с " Бейтар " (Йерусалим), само че разгласи, че желае победа на реванша.

На " Герена " си пожелаха най-малко два гола

Отбелязване на два гола, това е минималната задача пред " Левски ", най-малко съгласно треньора Николай Митов. " Не е значимо по кое време ще вкараме, просто би трябвало да вкараме два гола. Ще се веселя да го създадем и в първата секунда, само че това няма такова значение ", приключи Митов.

Той към момента не знае дали ще може да разчита на двама от главните си играчи – Антонио Вутов и Давид Яблонски.

" Левски " не е новобранец, а по какъв начин влиза " Хайдук " в този мач мен не ме интересува, това си е тяхна работа. Взехме си поука от първия дуел и мога да кажа, че в този момент сме по-добър тим. С всеки мач " Левски " ще става по-силен ", сподели треньорът.

Почти несъмнено от първата минута ще стартира Жорди Гомес, който дебютира за " Левски " преди седмица, влизайки като запаса в Хърватия.


© LAP.bg

Гостите от Хърватия са охранявани компактно от самото си идването в България.

За сметка на това треньорът на " Хайдук " Жоан Карийо показва самочувствие и разгласи, че отборът му няма да има проблем да продължи напред.

" Наблюдавал съм " Левски " вкъщи против " Сутиеска " и играха добре, само че все пак се надявам да нямаме усложнения. Надявам се и да не се стига до дузпи, а да решим мача в постоянното време ", сподели Карийо.
Дотук в историята си сините са срещали единствено един хърватски противник и това е точно " Хайдук ". През сезон 1999/2000 първият мач още веднъж беше в Хърватия и приключи 0:0, а в реванша " Левски " победи с 3:0.

Двубоят на " Герена " е обвързван и с в допълнение напрежение след случаите сред почитателите на двата отбора преди седмица.

Запалянковците на " Левски " ще гледат дуела на видеостена пред стадиона, поради наказването на отбора, а полицията ще предприеме специфични ограничения, с цел да опази реда към " Герена ".

В " Ботев " разчитат на поддръжката на почитателите

" Ботев " (Пловдив) реализира отличен турнирен резултат при гостуването на " Бейтар " в Йерусалим преди седмица и приключи 1:1. Хората на Николай Киров обаче оповестиха, че би трябвало да бият на реванша и не си вършат тънки сметки.

Треньрът на пловдивчани към този момент може да разчита на капитана си Лъчезар Балтанов, който беше навън поради строшен пръст, както и на централния бранител Радослав Терзиев.

" Ще търсим успеха – от първата до последната минута. Резултатът от първата среща е добър, само че не би трябвало да ни успокоява, даже в противен случай. Сега ще е още по-тежко ", сподели Киров.


© LAP.bg

Лъчезар Балтанов се завръща за днешния дуел с " Бейтар ".

Според него най-големият коз на " Ботев " са почитателите. Стадион " Лазур " обаче също няма да е цялостен, поради наказване от УЕФА.

" Клиширано звучи, само че това е 12-ият състезател. Разчитаме на поддръжката от трибуните, тъй като тя сигурно ще ни бъде от изгода ", добави треньорът.

Пловдивчани желаят да победят и поради съмненията си в отбрана, които позволяват до този миг, откакто получиха гол във всеки един мач от началото на сезона.

Двубоят с " Бейтар " е придружен от съществени ограничения за сигурност. Срещата от втория прелиминарен кръг на Лига Еворпа съответствува и с петата годишнина от атентата на Летище Сарафово в Бургас.

Поради тази причина полицията ще ревизира " Лазур " за взривни субстанции часове преди началото на дуела, а всички присъстващи ще бъдат подробно проверявани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР