Ден след като властите на Република Северна Македония не допуснаха

...
Ден след като властите на Република Северна Македония не допуснаха
Коментари Харесай

ГЕРБ ще сезират ЕС за отказа на Скопие да пусне Андрей Ковачев в страната

Ден откакто управляващите на Република Северна Македония не позволиха на територията на страната ръководителя на групата на ГЕРБ-СДС в ЕНП доктор Андрей Ковачев, съпартийците му се заканиха да сезират Европа за случая, който назовават " невиждана постъпка ". ГЕРБ ще осведоми европейските си сътрудници, както и комисаря по разширение, оповестиха на профила си във Facebook от партията.

Ковачев е и представител на групата на ЕНП в ЕП, отговарящ за Разширяването на Европейски Съюз и Западните Балкани.

" Подобни неприемливи ограничения, както и всички дейности от последните месеци против срещу други български жители или против жители на РСМ, намерено заявяващи своята българска еднаквост, не способстват по никакъв метод за европейската интеграция на Република Северна Македония, както и за развиване на добросъседските връзки сред двете страни ", декларират от ГЕРБ.

Те показват, че партията и нейният водач Бойко Борисов са полагали целенасочени старания за ускорение на европейската интеграция на страните от Западни Балкани, в това число на РСМ. " Припомняме, че през 2017 година министър председателят Борисов и министър председателят Заев подписаха Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Точно по време на първото българско председателство на Европейски Съюз тематиката за разширението беше върната в дневния ред на Съюза ", означават от ГЕРБ.

Всяка година, на 6 май почитаме паметта на починалите български войни и сервира цветя на Мемориала в Ново село. Днес, дружно с Милен Врабевски, не бяхме позволени да влезем в Северна Македония, без никакво пояснение ", оплака се Ковачев на Гергьовден. Служителите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златарево " от македонска страна му споделили, че има 24-часова възбрана да влиза в страната.

" Македонската полиция няма да разреши, нито в този момент, нито в бъдеще ще разреши, да влязат в страната хора, които са евентуални извършители на публичния ред и успокоение и които наскърбяват и омаловажават жителите и страната ", сподели Ангеловски за Канал 5, заяви по-късно Българска телеграфна агенция.

 

Ето и цялостния текст на обявата в страницата на политическа партия ГЕРБ във Facebook:

 

На Гергьовден, когато почитаме паметта на падналите воини за Отечеството ни, управляващите на Република Северна Македония направиха безпрецедента постъпка като не позволиха на територията на страната ръководителя на групата на ГЕРБ-СДС в ЕНП доктор Андрей Ковачев, който е и представител на групата на ЕНП в ЕП, отговарящ за Разширяването на Европейски Съюз и Западните Балкани.
ГЕРБ изрично осъжда тези дейности на управляващите на РСМ. Подобни неприемливи ограничения, както и всички дейности от последните месеци против срещу други български жители или против жители на РСМ, намерено заявяващи своята българска еднаквост, не способстват по никакъв метод за европейската интеграция на Република Северна Македония, както и за развиване на добросъседските връзки сред двете страни. ГЕРБ и нейният водач са полагали целенасочени старания за ускорение на европейската интеграция на страните от Западни Балкани, в това число на РСМ. Припомняме, че през 2017г. министър председателят Борисов и министър председателят Заев подписаха Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Точно по време на първото българско председателство на Европейски Съюз тематиката за разширението беше върната в дневния ред на Съюза.
ГЕРБ ще осведоми европейските си сътрудници, както и комисаря по разширение.

 

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР