Ден след като вицепремиерът Валери Симеонов обвини Бойко Борисов в

...
Ден след като вицепремиерът Валери Симеонов обвини Бойко Борисов в
Коментари Харесай

Макар че ГЕРБ и "патриотите" били малко като италианско семейство, стабилността е налице

Ден откакто вицепремиерът Валери Симеонов упрекна Бойко Борисов в бойкот и разгласи решението за концесионния контракт за ски зона " Банско " за основно за присъединяване в ръководството, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, вицепремиерът Томислав Дончев и районният министър Николай Нанков обясниха, че обединението сред ГЕРБ и " Обединените патриоти " е постоянна. Подобна теза бе изказана и от Борисов нощес в Брюксел.

Първо Цветанов разгласи в Народното събрание, че напрежението е гранация за стабилността за четиригодишен мандат на държавното управление, което щяло да усъвършенства разговора. Няколко минути по-късно изясни, че е разговарял с депутати от групата на " Обединените патриоти " и всички били на мнение, че " всичко е наред ", " държавното управление е устойчиво ", а " болшинството е устойчиво и сплотено ". По думите на Цветанов другите партии към този момент му обяснявали, че обединението е " малко като италианско семейство ".

" Различните отзиви не е редно да излизат в общественото пространство. Смятам, че можем и ние между тях да ги решим ", изясни Цветанов. Според него разминаването в позициите идвало от това, че Валери Симеонов желал да реши проблемите в Банско доста бързо, а ГЕРБ - посредством съблюдаване на законодателството.

Вицепремиерът Томислав Дончев също сподели, че вижда възторг в лицето на Симеонов във връзка с концесията за ски зона " Банско ", а всичко трябвало да става при прецизно придържане към буквата на закона. Той отхвърли да влиза в ролята на тълковател на думите на Симеонов, който споделил, че не желае да вижда Борисов. " Би било съмнително, в случай че няма търкания и различия в една партия, камо ли сред две. Ако нямаше, аз щях да съм обезпокоен. Симеонов има друго мнение и го показва. Какво неправилно има в това? Така работи демокрацията ", изясни Дончев. Той даде да се разбере, че това не слага под въпрос устоите на обединението.

" Правителството е устойчиво, работещо, повече от добре си прави работата в тези смутни времена ", разгласи и министър Николай Нанков.

Председателят на парламентарната група на " Обединените патриоти " Волен Сидеров не е коментирал думите на сътрудника си Валери Симеонов. Неговата кардинална позиция е: " Нито външните нападки, нито опозицията могат да ни съборят, в случай че ние не се съборим сами ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР