Ден след като в сряда руският президент Владимир Путин разпореди

...
Ден след като в сряда руският президент Владимир Путин разпореди
Коментари Харесай

Драматични сцени: първите мобилизирани руснаци тръгнаха

Ден откакто в сряда съветският президент Владимир Путин разпореди частична готовност, с цел да укрепи войските си в Украйна в обществените мрежи бяха публикувани видеоклипове с трагични подиуми на разплакани фамилии, които се сбогуват с мъже, заминаващи от центрове за готовност, осведоми като се базира на АП.

На видео от източния сибирски град Нерюнгри се виждат мъже, които излизат от стадион. Преди се качат на рейсовете, мъжете се прегръщат със свои родственици, чакащи ги извън. Мнозина плачат, а някои закриват с длани устата си в демонстрация на тъга. Един мъж държи дете до прозореца на рейс за финален взор от заминаващия.

В Москва дами плачат, прегръщат и прекръстват мъже в различен мобилизационен център. Баща прегръща на разлъка 25-годишния си наследник и му споделя: " Пази се ". Младежът, показал се като Дмитрий, споделя пред медиата " Осторожно новости " в " Телеграм ", че не е очаквал да бъде свикан и мобилизиран толкоз бързо изключително тъй като е студент. По думите му получил същата заран призовката да се яви в центъра в 15 часа и откакто чакал час и половина, му било казано, че отпътува незабавно с останалите мобилизирани. После излязъл на открито, с цел да се сбогува с роднините и приятелите си, заяви АП. 

Обявената частична готовност докара до спонтанни митинги в Русия, на които в сряда бяха задържани минимум 1332 души, заяви Франс прес. По данни на съветската правозащитна организация OВД-Инфо, единствено в Москва са били арестувани минимум 538 души, а в Санкт Петербург - 479. И в двата града има случаи на пребити участници в митингите. В 15 полицейски сектора в Москва на арестувани мъже са били връчени повиквателни за готовност.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР