Ден след като в морето край Тюленово беше открит дрон

...
Ден след като в морето край Тюленово беше открит дрон
Коментари Харесай

Кметът на Шабла за намерения дрон: Неминуемо ще имаме още такива ситуации

Ден откакто в морето край Тюленово беше открит дрон с подложен върху него арсенал - какви превантивни ограничения би трябвало да се вземат в Черноморските общини, с цел да се подсигурява сигурността и спокойствието на популацията там.

Кметът на Шабла Мариян Жечев изясни пред Българска национална телевизия, че още преди спора в Украйна локалните са се натъквали на муниции или останки от тях, главно от Втората международна война. Неминуемо още веднъж ще има сходни обстановки, разяснява Жечев.

" Първото и най-важно е да се маркира боеприпасът, в случай че той плава и второ - да бъде отцепен регионът. Оттам нататък се задейства протоколът с съобщение на регионален съвет по сигурност, оттова със поръчка за утилизация на боеприпаса и дейности на армията ".

Плаващи муниции могат да бъдат елементарно открити с полет от небето - с хеликоптер или дрон, сподели кметът.

" Може би обходи на армията би трябвало да се случват по-често, единствено през вчерашния ден в Южна Украйна над Измаил са свалени над 20 и няколко такива уреди, тъй че у нас неизбежно ще имаме още такива обстановки ".

Междувременно в Шабла стартира есенният лов на риба. Двама от локалните риболовци разясниха, че след случая с дрона от през вчерашния ден има известно терзание, само че намирането на муниции не е нещо непознато за Северното Черноморие. Рибарите са намирали и други сходни предмети, само че нормално във вътрешността в морето.

Вижте още в директното включване на Мариана Малева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР