Ден след като Twitter наложи нови ограничения на броя публикации,

...
Ден след като Twitter наложи нови ограничения на броя публикации,
Коментари Харесай

Потребителите на Mastodon са нараснали с над 100 000 само в рамките на ден

Ден откакто Twitter наложи нови ограничавания на броя изявления, които потребителите могат да преглеждат на ден (базирани на техния статус), конкурентната обществена медия Mastodon регистрира доста нарастване на трафика. Според обява от 2 юли от основателя и основен изпълнителен шеф на компанията Евгений Рочко, дейната потребителска база на платформата се е нараснала с минимум 110 000.

Създадената в Германия обществена мрежа Mastodon се обрисува като главния противник на Twitter, въпреки че към момента е с много по-скромни мащаби. Платформата има сходна на компанията на Илън Мъск конструкция, макар че се акцентира, че се ръководи от потребителите и е изцяло децентрализирана. Докато Twitter се управлява от един индивид, Mastodon работи посредством мрежа от хиляди разпръснати компютърни сървъри и се управлява най-вече от доброволци. В обявата си Рочко също по този начин благодари на екипа на Mastodon, че са пристигнали „ да оказват помощ с поддръжката на инфраструктурата, макар че е неделя “ и разгласява наново разнообразни известия от дългогодишни консуматори и разработчици на обществената платформа, в това число една обява, даваща препоръки на нови консуматори:

„ Следвайте колкото можете повече хора и хаштагове. Това не е Twitter; няма логаритъм и няма да запълни емисията ви с неща, които счита, че харесвате. Трябва да подберете ползите си сами. “

Приливът на интензивност в Mastodon идва, откакто Илън Мъск, притежател на Twitter, разгласи, че управлението на неговата компания ще наложи нови ограничавания върху броя изявления, които могат да се прочетат в границите на един ден от един акаунт. Според новите правила, потребителите на Twitter с верифицирани профили ще имат право да преглеждат 10 000 изявления на ден, до момента в който новите и непотвърдените сметки ще имат право единствено на 500.

Наскоро оповестени статистически данни сочат за наклонност в основаването на „ обезпокоителен брой подправени сметки “ в доста общности в Twitter, както и за краткотрайни проблеми с „ естественото обслужване на потребителите “. Към момента Mastodon регистрира малко над 324 000 дейни консуматори на своята платформа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР