Ден след като Сашо Кадиев трябваше публично да се извинява

...
Ден след като Сашо Кадиев трябваше публично да се извинява
Коментари Харесай

И Орлин Горанов в скандал като Сашо Кадиев

Ден откакто Сашо Кадиев трябваше обществено да се извинява на ЛГДБ общността у нас поради непремерени изявления в ефира на „ Преди обед “ и различен водещ бе заплетен в скандал с сходна тематика. Орлин Горанов и Българска национална телевизия бяха атакувани от еврейска организация поради въпрос в играта „ Последният печели “, която артистът води. Членовете на Софийска ложа „ Кармел “ на еврейската организация Б‘ней Б‘рит изпратиха протестно писмо до генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, Съвет за електронни медии и до прокуратурата.

"Ние, членовете на Софийска ложа „ Кармел “ на Б‘ней Б‘рит, сме съществено обезпокоени от увеличаващите се обществени антисемитски прояви в обществото ни. Изключително скандално е, че за сходни неприемливи дейности се употребява ефирът на публичната Българска национална телевизия.
В предаването „ Последният печели “, излъчено на 23.02.2021 година, водещият Орлин Горанов си разреши в най-гледаното телевизионно време да изрецитира безрезервно един антисемитски памфлет, с който засегна освен всички евреи, само че и поруга паметта на унищожените в лагерите на гибелта по времето на Холокоста ", написа в писмото.

Въпросът, заложен от водещия бе следният: "Кой шахматист има еврейски корени, което не му пречи да се изрича остро против евреите? ". И верният отговор е Боби Фишер. След като един от участниците в телевизионната игра отговори вярно Орлин Горанов показа в резюме биографията на фамозния американски шахматист, считан за талант в шахмата. Майката на Боби Фишер е швейцарска еврейска, а за негов биологичен татко се счита маджарски евреин, въпреки че в формалните документи татко му да е различен.

Певецът прочете и думите на Фишер, които от много време скандализират евреите по света: "Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите най-вече мразеха и то в Хитлеровите концентрационни лагери. Никога не е имало газови камери. Това са нелепости! Но когато отидете в лагера, там има един надпис: "Arbeit macht frei ", което значи "Работата ви прави свободни. " Но евреите не имат вяра на това. Те имат вяра, че вие би трябвало да свършите цялата работа, а те прибират облагата. Това е казусът с евреите. " Hotnews.bg обаче прецизира, че Орлин Горанов е единствено читател на думите, която пишат редакторите под управлението на продуцентите на предаването.

Той получава подготвен сюжет, който просто пресъздава пред камерата и в никакъв случай не би си разрешил да го наруши. Още повече, че няма по какъв начин да цитира дългото изявление на Фишер без да му е написано. „ Аз съм човек, който се пробва да забавлява хората, да ги занимава, да води играта, само че не съм публицист или актьор”, изяснява водещият.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР